У лікарнях Тернополя буде сучасне медичне обладнання

7 вересня на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення надати в оренду приміщення лікарень інвесторам, які хочуть відкрити тут кабінети з сучасними методиками та приладами лікування. Зокрема, приміщення в Поліклініці №1 надали в оренду Бельгійському медичному центру, який проводитиме тут амбулаторне лікування ран та діабетичної стопи. Також у лікарні швидкої допомоги встановлять сучасний комп’ютерний томограф. За 1,5-2 місяці в другій лікарні планують встановити перший в області апарат для дроблення каміння в нирках літотріптор.

Стосовно трьох нововведень міський голова дав доручення – у договорі передбачити соціальні пакети, аби незахищені верстви населення Тернополя мали змогу лікуватися за допомогою сучасних методик безкоштовно.

«Тепер тернополянам не потрібно буде їздити в інші обласні центри, щоб пройти обстеження чи курс лікування. Це можна буде зробити в Тернополі. Однак не слід забувати, що є верстви населення, які мають законні підстави лікуватися безкоштовно. Для них в договорі з інвесторами, котрі встановлюватимуть прилади у тернопільських лікарнях, ми передбачимо можливість надання цих послуг безкоштовно», – зазначив Сергій Надал.

 

Коментарі вимкнені.