Міська рада критикує діяльність комунальних підприємств

У тернопільських КП зменшуються прибутки. Все тому, що послуги не відповідають показникам ціна-якість, визнають у міські раді. Тепер навіть управління міської ради та інші комунальні підприємства відмовляються від послуг своїх колег. Прикладом одного з таких підприємств є КП «Місто», яке займається виготовленням проектної документації, – пише Номер один.

Не вперше виконавчий комітет міської ради критикує діяльність підприємства за доволі тривалий термін робіт та високу вартість послуг. Влітку у підприємства виникли проблеми з фінансовим звітом. Через великі борги та не орієнтацію керівника підприємства в діяльності структури міський голова навіть пригрозив йому звільненням. Раніше підприємство виконувало всі бюджетні проекти, тому що 50% вартості проекту надходило у бюджет. Зараз жодного проекту, замовником яких є структури міської ради, КП не виконує. У першому півріччі кількість замовлень можна було порахувати на пальцях однієї руки. Як розповів заступник міського голови Владислав Стемковський, деякі КП виконують роботу у дві-тричі довші терміни, ніж приватні підприємства. До того ж, вартість послуг також значно вища. Ясна річ, нам вигідніше працювати з приватниками. Коли є час, звичайно ми зможемо користуватись послугами КП, та у більшості випадків часу для цього немає. Плановий фінансовий показник 2011 року становить 773 тис. грн. На сьогодні вдалось заробити майже 330 тис. грн. На підприємстві цій ситуації знайшли пояснення, мовляв, робота над багатьма об’єктами уже завершена, але гроші ще не надійшли. З іншого боку плановий фінансовий показник підприємства на 2012 рік становить понад 400 тис. Якщо ж обіцяні суми надійдуть наступного року, то чому у фінансову плані на наступний рік закладена сума удвічі менша, ніж цього року?

Кілька місяців тому на КП відбулось кадрове оновлення. Після цього справи на підприємстві покращились, стверджує керівник КП «Місто». В останні місяці кількість замовлень збільшилась, тому інколи працівники працюють без вихідних.

-1 thoughts on “Міська рада критикує діяльність комунальних підприємств

  • 07:32 | 27.12.2011 о 07:32
    Permalink

    Стемковський прагматик. він якщо хоче чогось добитися, то зробить це. і воно піде на користь міста

Коментарі вимкнені.