У Тернополі – виставка «Спільних Україно-грузинських громадських ініціатив»

Третього лютого в холі облдержадміністрації Тернополя відкриється виставка «Спільних україно-грузинських громадських ініціатив» організатором якої виступає ЦДМІ ім. О.Довженка та Тернопільська обласна рада. Захід планує відвідати  Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Григола Катамадзе.

На стендах виставки представлено безліч унікальних фотографій, що засвідчують взаємовплив української та грузинської громадської взаємодопомоги на теренах України та Тернополя ще з 2005 року, коли відзначався рік Грузії. Саме тут можна буде побачити фотографії з проведення «Днів Грузії» в Тернополі, де планувався приїзд посла ще в 2008 році коли Тернопіль тільки починав свою тісну співпрацю з грузинськими партнерами в сфері культури, освіти, туризму, готельного бізнесу та сільського господарства. Також будуть представлені світлини з акції «Пушкін проти Путіна», яка проходила в 2008 році в Тернополі, де зібрали більше ста підписів за одну годину після старту, проти війни Росії та Грузії.

На представлених фотографіях відвідувачі зможуть побачити, як тернопільські журналісти виступали за політику без насилля та проведення акції «Свічки Гонгадзе», вшанування до десятиріччя зникнення відомого журналіста Георгія Гонгадзе.

Організатори виставки планують налагодити в невимушеній атмосфері більш дружні стосунки на благо обох громад, а також забезпечити стабільні зв`язки по обміну молоді та досвідом.

Коментарі вимкнені.