У Тернополі з’явилось дешеве соціальне житло європейського рівня

Восьмого листопада за участі Сергія Надала в смт. Березовиця відбулась презентація першого новозбудованого будиночка на чотири сім’ї. Його продаватимуть за пільговими цінами. На пропоновані квартири закріплена вигідна ціна, що приблизно на 20 % нижча, ніж на місцевому ринку. Знижки вдалось добитися, бо влада міста безкоштовно виділила землю на території котеджного містечка «Кленовий гай». Право будувати соціальне житло довірили ТзОВ «Добробуд». Фірма застосувала сучасну технологію західного будівництва. За рахунок зменшення матеріаломісткості здешевлюється весь кошторис на проект. Забудовники використали монолітний бетонний каркас, акцент приділяли системі енергозберігання, тому стіни тут із легких газоблоків, підсилено теплоізоляцію підлоги. Ззовні будинок захищений пінопластом, товщиною 10 см, що за ефективністю прирівнюється до товщини двохметрової цеглової кладки. Усе зроблено на рівні Європейських стандартів, тому на якість нарікань бути не може— переконані будівельники.
— Ціна на квадратний метр житла складає 3,9 тис. грн. це найнижча ціна квартири, що призначена для інвалідів, соціально-незахищених та багатодітних сімей, які перебувають на пільговій квартирній черзі. Зараз таких близько 10 тис. людей з них 3 тис. на пільговій черзі, — говорить міський голова Сергій Надал.
Кожна квартира в будинку має площу 62 м2. Планування зроблене таким чином, щоб було багато вільного простору. Будівельники стверджують, що квартира зручна навіть для великої родини, є дві спальні, ванна кімната, простора кухня, вітальня з великими вікнами, які додають ефекту просторості. Після купівлі буде потрібний ремонт, котрий приблизно може коштувати 100 $ за 1 метр квадратний, але це не є велика ціна, адже стіни рівні, покриті гіпсокартоном.
Також, фірма передбачила невелику земельну ділянку перед входом у будинок. Наприклад можна поставити альтанку для відпочинку чи засадити квіти. Неподалік знаходиться басейн, що більше схожий на ставок. Безперечно, в завершеному вигляді, коли поблизу будуть необхідні магазини, аптеки, — то сім’ям з дітьми буде комфортно жити в таких умовах.
Майбутнім мешканцям квартири продаватимуться на тендерній основі, буде оголошено конкурс та певний розпорядок на придбання. Якщо почнеться великий попит, то задіють спеціальну комісію, яка визначатиме, кому першому продавати житло.
На даному етапі вирішується питання з документами і відтермінуванням оплати.
— Наразі є проблема, що полягає в наданні кредитів для покупців, ведуться переговори з банками, ситуація не втішна, бо пропонують високі відсотки, а для людей в нинішніх умовах треба щоб було надано не більше, ніж 10 % річних, — продовжує Сергій Надал.
В «Кленовому гаю» є велика автостоянка розрахована на 50 авто, охорона, що контролює в’їзд і всю обгороджену територію, гарно заасфальтована дорога. В подальшому в цьому тихому котеджному містечку планується збудувати ще 19 таких самих будиночків. Повністю на зведення одного достатньо лише два місяці.
— Ми працюємо оперативно. У нас є всі сертифікати, — каже Микола Дмитрович, технічний директор фірми «Добробуд». — Єдине, що гальмує нашу роботу – проблеми з доставками, адже ми беремо будматеріали з Європи та Канади. Проте у них висока якість, екологічність, плюс довічна гарантія.

Мар’ян Самарський

-1 thoughts on “У Тернополі з’явилось дешеве соціальне житло європейського рівня

  • 12:43 | 10.11.2011 о 12:43
    Permalink

    АГА, і купить будиночок бідна сім’я за 60000 у.о., а буде сім’я родич якогось зі свободи….

  • 17:41 | 13.11.2011 о 17:41
    Permalink

    “Восьмого листопада за участі Сергія Надала в смт. Березовиця відбулась презентація ” – ДЕ саме в Березовиці відбувалась ця презентація????

      • 17:31 | 14.11.2011 о 17:31
        Permalink

        А ДЕ САМЕ в В.Березовиці є котеджне містечко “Кленовий гай”? (можете підказати?)

    • 20:04 | 14.11.2011 о 20:04
      Permalink

      Микулинецька, 116 – це район цукрового заводу, і Микулинецька, 116 НІКОЛИ не була БЕРЕЗОВИЦЕЮ!!! Березовиця починається там, де розворот тролейбуса, після Джерман-авто, Шинку ….

Коментарі вимкнені.