Українські футболісти перемогли Румунів і вийшли у фінал

Збірна України вийшла до фіналу турніру на Кіпрі. Основний час гри завершився з рахунком 2:2, а в серії післяматчевих пенальті сильніше були Шовковський і Ко, що перемогли 4:2.

Навряд чи у Юрія Калитвинцева були сумніви щодо доцільності виходу у стартовому складі тих же Алієва чи Ракицького, але й експериментів зі складом вже не було. “Ветеранів” збірної Тимощука та Гусєва, розбавили групою зі срібної “молодіжки-2006” та кількома виконавцями з молодіжної збірної Яковенка.

Новими же іменами в команді можна назвати Стапененка та Федоріва з “Амкара”. Обидва гру не зіпсували, хоча Федоріву і забракло впевненості і взаєморозуміння з партнерами.

Лише перший тайм у грі провів “опозиціонер” до Маркевича та Ярославського, Девич. “Новий українець” багато старався, бігав, але мало бив по воротах. Хоча в другому м`ячі у ворота румунів заслуга і Девича, який і сам міг пробити, але вирішив віддати Мілевському, котрий і забивав.

Гра ж Мілевського, Алієва та Коноплянки у цьому матчі була рівносильна тому, як ці гравці викладалися на полі. Нічого видатного це тріо не видало. Алієв та Мілевський постійно шукали один одного на полі, хоча цього разу на гол не напрацювали. Коноплянка на лівому фланзі в атаці був малоефективний.

На доволі непоганому рівні гру провели Тимощук, Ракицький, Гусєв та Чигринський. У центрбека “Баварії” виходило майже все, хіба що окрім дальніх ударів та не було підключень до атак, від яких Анатолій трохи відвик. Весь матч “відпахали” Чигринський, Ракицький та Гусєв, до яких найменше претензій.

Заміни ж Калитвинцева гри не посилили. Морозюк, Ротань, Ярмоленко та Кравець фізично сильно попрацювали, а ось конструктиву в атаці не було та ще й в другій 45-хвилинці почав частенько падати Мілевський, оскільки вже втомився.

Перший тайм румуни грали з українцями в експерементальному складі. Найвідомішим у румунів на полі був Рац, а на лаві запасних – Луческу-менший.

Що стосується самої гри, то матч видався важким для обох команд. Товариські матчі збірних взимку не надають реальної “картинки” про силу команди. Але були й позитивні моменти. Це і комбінація з другим голом, в якій були задіяні п`ять гравців і ефектне її завершення. Налаштовується в українці і гра в центрі поля, де Тимощуку знайшли футболіста, який може зробити кілька точних пасів і зіграти у відборі – це Степаненко.

Знову ті ж самі проблеми отримали в захисті. Два стандарти з кутових і два гола у наші ворота. Причому в обох моментах програємо верхову боротьбу. Після рахунку 2:0 знову команда перестає грати і думати про сам матч, а здебільшого про його закінчення, сауну та преференас. Хоча це і не стосується усіх футболістів. Як завжди прокидаються футболісти після перерви, де з ними тренерський штаб проводить виховання не за методикою Макаренка.

Отже, у матчі усі голи були забиті у першому таймі, а друга половина була “сухою”. У результаті фіналіста турніру мали визначити післяматчеві пенальті. За 2 хвилини до завершення гри Калитвинцев випускає Шовковського і доводить, що результат матчу – важливий момент турніру на Кіпрі.

У пробитті 11-метрових було легке де-жавю з ЧС-2006. Два стартові пенальті Шовковський відбиває, а в нас забивають Ярмоленко, Тимощук та Кравець, і крапку як і матчі зі Швейцарією міг поставити Гусєв, але не зумів переграти воротаря. Щоправда через хвилину збірну України у фінал виводить влучний удар Ротаня.

Отже, у середу, о 20:30 у фіналі турніру на Кіпрі українці гратимуть зі Швецією.

Джерело: Чемпіон

Коментарі вимкнені.