В Тернополі започаткували свято для сімей, котрі очікують дитину

Міський Голова Сергій Надал затвердив – щорічно в день Благовіщення Пречистої Діви Марії, а саме 7 квітня, у м. Тернополі, святкувати «Свято сім’ї в очікуванні дитини».

Таку пропозицію меру надала Марія Хомів, голова Тернопільської обласної громадської організації «Центр щасливого Батьківства та Материнства» та о. Мартин Хомів, керівник проекту ТБФ Карітас «Школа щасливого материнства св. Анни». Почин благословив Владика Василій Семенюк, Єпарх Тернопільсько-Зборівський.

– В день коли Діва Марія прийняли радісну звістку про свою вагітність, що вона стане Матір’ю Божою, ми хочемо звернути увагу на превелику святість батьківського покликання, – каже Марія Хомів. – Кожен знає, як багато в житті людини залежить від її батьків, від того, як вони приймуть її у цей світ, яку дорогу настановлять.

Велике таїнство природи — зародження нового людського життя – по праву є вершиною Творіння, не перестаючи дивувати та вихваляти своєю досконалістю усіх людей. Та для того, щоб по-справжньому відчути радість від материнства, природа дає жінці цілих 9 місяців, щоб впізнати та приготуватися до народження малюка.

День «Свята сім’ї в очікуванні дитини» повинен відзначатися перш за все, як день подяки за дар життя. Закликаємо кожного подякувати Господу за отриманий дар життя, згадати особливо про дітей, які перебувають у лонах матерів та пам’ятати, що життя є священним і недоторканним. Цей день має стати особливим днем шанування життя, шанування кожної дитини, яка народжується.

Також важливо в цей день привертати увагу суспільства до питань материнства, батьківства і сім’ї, адже усвідомлення свого батьківства і материнства розпочинається саме з першого дня зачаття дитини. Дев’ять місяців в очікуванні дитини дають можливість цілій сім’ї  дієво та гідно взяти участь у подоланні перешкод, через які проходить їхня дитина і вони самі. А пізніше ще й закласти у своїй сім”ї правильні сімейні цінності, повагу, любов, саме життя.

Таке офіційне свято в Тернополі – великий прогрес у свідомості тернополян. Сім’я — це первісна клітина суспільства. Забезпечивши повагу та увагу до сімей в очікуванні народження дитини, показуємо гідний приклад для усіх міст України.

Урочисте проголошення свята відбудеться 7 квітня у 2 міській лікарні м.Тернополя об 11 год.

Сайт Школи щасливого материнства св.Анни

Коментарі вимкнені.