Валентин Хоптян роздаватиме саджанці безкоштовно

Мешканці Тернопілля повинні мати можливість пристойно заробляти для своїх родин не закордоном, а в себе вдома, – сказав в інтер’ю газеті «Вільне життя» голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

– Ми — аграрний регіон, тож повинні розвивати сільське господарство. Особливо зважаючи на ситуацію в світі — дефіцит продовольства. Можемо в цій царині працювати й заробляти, – каже голова ОДА, – увійшовши до Світової організації торгівлі, двері для імпорту відкрили, а експортуємо сировину. А має бути так: сьогодні продаємо зерно, завтра – борошно, а післязавтра — вироби з нього. Поруч з елеватором повинен стояти сучасний млин чи  макаронна фабрика. Тернопільщина — край, де добре росте гречка. Чому б у нашій області не побудувати сучасний завод з виробництва гречаних круп?

Валентин Хоптян наголосив, що у нас величезні можливості щодо розвитку ягідництва й садівництва — галузей, які можуть давати прибутки при невисоких затратах і за якими Тернопілля займає останнє місце в Україні. Він також розповів, що планується вже цьогоріч в окремих районах створити розсадники саджанців. Напочатках їх роздаватимуть безкоштовно — за рахунок бюджетних коштів, учитимуть людей культурі вирощування плодових дерев. До речі, щодо садівництва діє державна програма, яка передбачає стовідсоткову дотацію для тих, хто цим займається. Культивуватимуть й ягідництво.

– У рослинництві ми вже маємо непогані напрацювання, а в тваринництві — непочатий край роботи, – каже Валентин Хоптян, – на моє переконання, кожен фермер, обробляючи поля, повинен й утримувати худобу. Адже в районах вже є потужні сільськогосподарські підприємства, які обробляють землю за новітніми технологіями. І це непогано.

Валентин Хоптян каже, що робочих місць створено мало. Бо людям в селі нема де працювати, заробляти.

– Ви знаєте, що Президент поставив завдання для всієї України: в рік будувати як мінімум 100 комплексів для великої рогатої худоби молочного напрямку та сто відгодівельних, – каже голова ОДА – тож у кожному районі в нас у рік повинен бути зведений один з таких комплексів. Поруч з ними мають бути переробні підприємства, а це — також робочі місця.  Поки три райони серйозно підійшли до вирішення цього питання – Підволочиський, Гусятинський та Бучацький. Решта вичікують.

-1 thoughts on “Валентин Хоптян роздаватиме саджанці безкоштовно

  • 11:12 | 3.02.2011 о 11:12
    Permalink

    Це розумне рішення. Коженн, хто візьме і посадить дерево,зробить добру справу собі і людям.Крім того, треба подбати, щоб населення вільно здавали заготівельникам яблука, груші, сливи, виноград і т.і. Осіньої пори, в кожному господарстві все це пропадає.

Коментарі вимкнені.