Як за несплачені штрафи тернополянин залишився без авто

За несплачені при порушенні Правил дорожнього руху штрафи тернополянин залишився без авто. Транспортний засіб конфіскували у мешканця вулиці Київської. Із черговим проханням сплатити штраф до чоловіка навідалася виконавча служба. Боржника вдома не застали. Проте виявили у дворі будинку його автомобіль марки «Ауді».
Як розповів начальник 2-го відділу Державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції Юрій Коваль, цей транспортний засіб разом з працівниками ДАІ вони розшукували вже кілька місяців. Описавши авто ззовні, держслужбовці викликали евакуатор, який і забрав «Ауді» на штрафмайданчик. Тепер власник машини зобов’язаний сплатити борг упродовж тижня і забрати свій автомобіль.
Юрій Коваль: «Згідно закону України «Про виконавче впровадження», боржник зобов’язаний у 7-денний термін оплатити штраф. На штрафмайданчику автомобіль буде зберігатися до повного погашення боржником штрафів. У випадку, якщо він не сплачуватиме ці штрафи, будуть вжиті заходи щодо реалізації даного майна на прилюдних торгах. Залишок коштів, який залишиться від реалізації цього автомобіля, буде повернуто боржнику».
Штрафи за порушення Правил дорожнього руху тернополянин не сплачував уже довше року, кажуть у виконавчій службі. За цей час сума відшкодування сягнула майже 3 тисяч гривень. Але конфіскувати транспортний засіб виконавці мають право, навіть якщо штраф удесятеро менший.
Юрій Коваль: «На рухоме майно державний виконавець може звертати стягнення, навіть якщо сума штрафу є мінімальною, тобто 255 гривень. У даному випадку краще за все оплачувати штрафи після того, як особу притягнули до адмінвідповідальності, оскільки після 15 днів сума штрафу подвоюється, тобто розмір штрафу стає у 2 рази більшим».
Окрім збільшення штрафу, боржник платить за транспортування майна та подобове зберігання його на майданчику. Тому працівники 2-го відділу виконавчої служби Тернополя закликають громадян не допускати цього.
Юрій Коваль: «Користуючись нагодою, хотів би попросити всіх, хто відчуває, чи знає, що в них можуть бути неоплачені штрафи, звернутись до відділу Державної виконавчої служби і з’ясувати, чи дійсно ці штрафи є. Оскільки після таких заходів боржникам прийдеться оплатити і витрати на проведення виконавчих дій, тобто послуги, які надає нам евакуатор, і зберігання цього транспортного засобу на майданчику».
Упродовж останніх місяців працівники 2-го відділу виконавчої служби Тернополя конфіскували більше 15 автомобілів. Але більшість порушників, каже Юрій Коваль, сплачують борг, як тільки машину починають евакуйовувати, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.