Якщо ви в гостях з дитиною: топ-10 новорічних ігр

Як розважити дітей, які жадають свята та видовищ? Просто сидіти за столом і наминати мандарини з олів’є – це не весело. Тим паче, якщо в компанії багато дітей. Для дітей обов’язково треба влаштувати новорічне свято з подарунками, маскарадними костюмами, іграми та конкурсами.
lady.tochka.net підібрала 10 веселих новорічних ігор. Причому ці ігри розвеселять не лише маленьких гостей, а й дорослих.

1. Риболовля

Натягаємо мотузку, на неї підвішуємо на ниточках маленькі подарунки – іграшки, цукерки, повітряні кульки. Учасникам по черзі зав’язують очі та дають у руки ножиці, підводять до мотузки, щоб вони вибрала навмання та зрізали собі подарунок. І так, поки призи не закінчаться.

2. Естафета зі стрибунами

Для гри треба два міцні полотняні мішки та дві команди дітей. Діти повинні в мішках наперегони стрибати до певного місця. Можна ускладнити – нехай діти стрибають по двоє в мішку. Радісні крики та “купа мала” гарантовані.

3. Веселі сніжки

Для гри треба багато “сніжок” із вати. Є два варіанти гри – діти наввипередки збирають сніжки в мішок або просто кидаються одне в одного.

4. Конкурс для рукодільниць

Діти вирізають із паперу або серветок сніжинки. Хто більше і краще – той і переможець.

5. Капелюх із підказками

У капелюх складають записочки, в яких є підказка, де захований подарунок. А поки діти гасають по дому, дорослі можуть відпочити та приймати активну участь в обговоренняхтем за святковим столом.

6. Пілоти

Робимо багато паперових літачків і запускаємо їх. Переможе той, хто запустити далі та вище, або той “пілот”, чий літачок довше літатиме.

7. Ніс для Діда Мороза

На великому аркуші паперу малюємо Діда Мороза, але без носа. Прикріплюємо портрет на стіну. Тепер діти по черзі із зав’язаними очима намагаються прикріпити пластиліновий ніс Дідові Морозу. Виграє той, хто прикріпить ніс у правильне місце.

8. Згадати все

Діти протягом хвилини уважно дивляться на ялинку. Потім відвертаються та розповідають, які іграшки на ній висять. Виграє той, хто згадає більше іграшок. Але дитина-хазяїн має бути ведучим, щоб усе було чесно.

9. Що в мішку

У великий мішок складається якнайбільше іграшок (як варіант, справжні подарунки до Нового року). Діти по черзі засовують туди руку та визначають на дотик, що це за річ. Якщо дитина вгадала, вона одержує цей приз. Якщо ні, іграшку повертають у мішок.

10. Одежна метушня

Для гри треба багато старого одягу великого розміру. За 5 хвилин діти повинні одягти якнайбільше речей. Виграє той, хто одягнеться “найтепліше”.

А ще згадай улюблені ігри зі свого дитинства – шаради, пантоміма, “зіпсутий телефон”, “колечко”. І сучасним дітям вони будуть дуже цікаві. Головне, усе добре організувати, тоді Новий рік запам’ятається малечі не тільки тривалими батьківськими посиденьками та не зовсім тверезими розмовами.

Коментарі вимкнені.