За десять гривень забили до смерті

Розбійний напад на Тернопільщині став причиною смерті потерпілого. За два важкі злочини доведеться відповісти двом мешканцям одного із селищ Тернопільського району.

31-річного чоловіка до медичного закладу доправили у непритомному стані. Лікарі зарадити, на жаль, нічим не змогли. Не приходячи до тями, невідомий помер. Висновки судово-медичної експертизи засвідчили: смерть потерпілого була насильницькою. До справи взялися розшуківці Тернопільського міського відділу міліції та оперативники обласного управління карного розшуку.

Робота над розкриттям злочину закипіла. Насамперед, міліціонерам довелося встановити особу загиблого, адже жодних документів при ньому знайдено не було. Сподіватися, що хтось з рідних розшукуватиме молодого чоловіка, правоохоронці не стали, бо очікування дало б можливість тим, хто був причетним до смерті нещасного, зникнути. Двічі виявилися оперативники праві, коли з’ясувалося, що загиблий не мав постійного місця проживання, підробляв на місцевому ринку прибиральником. Закономірно, розшукувати безхатька не було кому.

Але над головним запитанням: хто ж причинив чоловікові тяжкі тілесні ушкодження, що стали смертельними, правоохоронці не переставали працювати. І вже за кілька годин у поле зору оперативників потрапили двоє жителів Тернопільського району.

29-річний молодик та його 19-річний спільник, як виявилося, ніде не працюють. Старший уже раніше судимий за крадіжки. Любов до розгульного життя й привела їх того дня до міського парку – любили на природі хильнути оковитої.

Потерпілий, як свідчать затримані, сам підійшов до їхньої компанії. Розповів, що працює на ринку, тому молодики були  впевнені, що в нього є гроші. Спочатку запропонували випити, відтак, стали вимагати повернути кошти за горілку. П’яна шарпанина переросла у бійку. Вдвох зловмисники накинулися на жертву. Так били нещасного, що один з нападників туфлі порвав. Компенсувати зіпсоване майно вирішив за рахунок потерпілого – зняв з нього не лише взуття, а й куртку. З готівки в кишенях побитого було десять гривень. І ними не знехтували зловмисники.

Цинічно і жорстоко – за десять гривень відібрати людське життя. Але закон теж суворий – злочинному дуету інкримінують розбійний напад та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Покарання за такі злодіяння – чималі терміни позбавлення волі.

Коментарі вимкнені.