Жириновський вважає помилкою приєднання Західної України до Радянської України в 1939 році

Віце-спікер Державної думи Росії, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає помилкою приєднання Західної України до Радянської України в 1939 році, пише ТСН.

“Створили матрьошку – союз національних держав, і це буде ще довго відгукуватиметься нам. Не можна було створювати ці держави. Ми збільшили територію України, яка від нас пішла”, – сказав він.

Жириновський додав, що не мало бути “ніякої України, ніякої Білорусі, Казахстану, Грузії, мала бути єдина територія”.

Під час обговорення спеціальної заяви Держдуми РФ у зв’язку з подіями у Львові під час святкування Дня Перемоги 9 травня Жириновський зазначив:

“Чому це відбулося в Львові? Адже в цих безладах брали участь люди, яким, у середньому, 20 років. Вони виросли в Західній Україні і взагалі нічого не знають, що у нас була свята війна. Їм вбили в голову в нових підручниках, і вони не винні в цьому. Для них ми – окупанти”, – визнав він.

Водночас політик зауважив: “коли ми виселяли із Західної України, ми що, не розуміли, що створюємо? Вони всі пішли в німецьку поліцію. Потім НКВС у 1945 році почала їх за це карати – там все населення було до нас вороже налаштоване…батьків, синів – у в’язницю після 45-го”.

“Що ви від них (від жителів Західної України – прим. ред.) хочете? Їх поляки трамбували, ми їх трамбували, а сьогодні ми хочемо, щоб вони всіх вітали. Це змордоване населення. Їх мордували австрійці, поляки, а росіяни цього не робили, однак оскільки наша армія проходила через ці населені пункти, вони починають це згадувати як якісь заходи”, – резюмував Жириновський.

 

-1 thoughts on “Жириновський вважає помилкою приєднання Західної України до Радянської України в 1939 році

  • 14:10 | 11.05.2011 о 14:10
    Permalink

    Так,так. Все вірно він “підкреслив”.

  • 16:46 | 11.05.2011 о 16:46
    Permalink

    Розумні слова!!! Не часто з вуст Жириновського почуєш шось розумне -)

  • 22:40 | 11.05.2011 о 22:40
    Permalink

    2050 рік, Сибір, окраїна Української Імперії. Хутір, на хуторі стоїть стара велика хата-мазанка. У хаті сидить старий українець, справжнісінький козарлюга: оселедець, шаровари, вишита сорочка. Їсть він собі великою ложкою вареники зі сметаною, але раптом десь поруч якісь крики пролунали. Козак повільно підвівся, вийшов у сіни. Одягнув кожуха й шапку, зняв із кілочка кріса й вийшов надвір.
    За вікном пролунали два постріли, відчиняються двері, козак заходить у хату, роздягається і знову спокійно сідає за стіл до ще теплих вареників.
    Голос за кадром: «Ці кляті москалі вже настільки знахабніли, аж почали до людських осель підбиратися!»

Коментарі вимкнені.