Сьогодні на першому гастрономічному фестивалі у Тернополі – шурпа, рубці, вареники (програма, меню)
Сьогодні у Тернополі відбудеться урочисте відкриття першого гастрономічного фестивалю “Галицька дефіляда”. В його рамках десять рестораторів міста готуватимуть спільне меню. Тернополяни зможуть покуштувати перші страви та вареники з різноманітною начинкою від 10 грн за порцію, обіцяють кулінари.
Уже з 9 ранку 26 жовтня по вул.Грушевського обіцяють торгувати екологічними натуральними продуктами. А з 12.00 на театральному майдані розпочнеться концерт духового оркестру. З 14.00 до 18.00 тут буде цікаво і дітям, адже для них проведуть різноманітні забави. Офіційне відкриття проведть о 15.00. Його продовжать виступи, конкурс оформлення гарбуза, шоу етнічних барабанів, фаєр-шоу, святковий концерт. А ресторатори продовжать фетивалі у своїх ресторанах – вони пригощатимуть гостей особисто.
До речі, з 18.30 власники ресторанів разом готуватимуть капусту засипану.
Що сьогодні можна буде спробувати на Театральному майдані:
Перша справа:
Шурпа – (ресторан “Хутір”)
Гороховий суп – (“Самогонна ресторація”)
Борщ “Коза” – (“Коза”)
Грибна юшка – (ресторан “Максим”)
Рубці – (ресторан “Рандеву”)
Капусняк – (“Кайпа1540”)
Росіл з локшиною – (“Коловорот”)
Рибна юшка – (ресторан “Чумацький шлях”)
Зупа гуляшова – (ресторан “Назарія”)
Овочевий суп з фрикадельками – (ресторан “День і ніч”)
Вареники:
З вишнями – (ресторан “Назарія”)
З чорницею – (ресторан “Максим”)
З картоплею – (ресторан “Хутір”)
З картоплю із зеленню – (ресторан “День і ніч”)
Із сиром – (“Кайпа1540”)
З картоплею та сиром – (“Коза”)
З гречаного борошна з гречкою та сиром – (ресторан “Рандеву”)
З лівером – (ресторан “Хутір”)
З капустою – (“Коловорот”)
З грибами – (“Самогонна ресторація”)
Програма першого гастрономічного фестивалю “Галицька дефіляда”:
26 жовтня
9.00. Ярмарок органічної їжі. вул. Грушевського
12.00 Концерт духового оркестру
14.00-18.00 Забави для дітей. Театральний майдан
15.00. Урочисте відкриття фестивалю
15.30. Концертна програма, конкурс на краще оформлення гарбуза
18.30-19.30 Спільне приготування рестораторами страви “капуста засипана”
19.30. Фаєр-шоу, виступ етнічних барабанів
21.00. Святковий концерт.
Фестиваль продовжиться у ресторанах учасників, де власники особисто обслуговуватимуть гостей ресторану.
27 жовтня
13.00 Початок фестивалю
14.00–18.00 Дитячі забави, кулінарні майстер-класи для дітей. Театральний майдан
15.00 Концерт
16.00-18.00 Спортивні змагання
І це довбані ресторатори, роблячи собі рекламу, хотіли ще й добровольців-волонтерів собі у поміч… Наглості немає меж…