В чому обмежують себе тернополяни
У 2011р. в області в розрахунку на одну особу спожито 45 кг м’яса та м’ясних продуктів, 235 кг молокопродуктів, 285 шт. яєць, 115 кг хлібних продуктів, 177 кг картоплі, 149 кг овочів та баштанних, 38 кг плодів, ягід та винограду, 35 кг цукру, 14 кг олії, 9 кг рибних продуктів.
Проти 2010р. в області зросло середнє споживання яєць, картоплі, овочів, фруктів та цукру. Пересічний мешканець області за рік спожив картоплі та хліба відповідно на 37 кг і на 5 кг більше, ніж у середньому по Україні. Однак, фруктів ми їмо на третину менше, а риби майже в 1,5 раза менше, ніж по країні загалом.
У структурі сукупних витрат домогосподарств Тернопільщини в 2011р. 56% припадало на продукти харчування та безалкогольні напої (в середньому по Україні – 51%), повідомила “Погляду” прес-служба головного управління статистики у Тернопільській області.
Коментарі вимкнені.