19 червня у Тернополі апокаліпс?!

19 червня, коли збірна України вийде на поле проти англійців, тернополянам може бути не до футболу. За борги «Тернопільобленерго» планує обмежити електропостачання водоканалу. Для мешканців міста це означає нецілодобове та з перебоями водопостачання.

Чергове попередження про можливе відключення комунальне підприємство отримало ще на початку місяця. Ще 12 червня з 10:00 обленерго мало перестати надавати свої послуги. Проте двом установам спільно із владою вдалось домовитись, і термін відключення відтягнули на 7 днів.

Володимир Кузьма, директор КП «Тернопільводоканал»: «Загальна сума заборгованості на 1 червня вже перевищує 3 мільйони 300 тисяч гривень при місячному споживанні приблизно 2,5 мільйона».

За ці 7 днів, каже Володимир Кузьма, необхідно знайти гроші на погашення боргу. Він також закликав тернополян сплачувати за надані послуги водоканалу вчасно і в повному обсязі, адже у разі відключення підприємства від електроенергії самі ж мешканці міста стануть заручниками ситуації.

Володимир Кузьма, директор КП «Тернопільводоканал»: «Є борг, який від населення вже сягає близько 5 мільйонів гривень. При місячному нарахуванні приблизно 3 мільйони 200 тисяч гривень це для нас є досить великою сумою. Своєчасна сплата мешканців цієї заборгованості могла би частково вирішити наші питання з енергопостачальною організацією».

Володимир Кузьма пояснює: його комунальне підприємство – не єдине в Україні боргує енергетикам. Це поширене явище серед водоканалів. Усе – через штучне стримування перегляду тарифу на послуги водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.