На Тернопільщині ще кілька 7 парафій перейшло до Київського патріархату

Прес-служба  Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату повідомляє про те, що Високопреосвященний Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький, задовольнивши клопотання духовенства та мирян Бережанського благочиння Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, прийняв до Київського Патріархату парафії Бережанського благочиння УАПЦ в повному складі, про що був виданий відповідний Указ №150 від 16.05.15.
У важкі для нашого народу часи, коли Україна потерпає від зовнішніх і внутрішніх ворогів, коли нам, як ніколи раніше, потрібна єдність, однодумність та братня любов, лише мудрість нашого народу й єдина Українська Православна Церква можуть стати на заваді цинічним ворожим планам.
Неодноразові заклики Святійшого Патріарха та Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату до духовної єдності, з величезною радістю та  теплом серця зустрічають по всій Україні. Зокрема й у нашій Тернопільській області невпинно триває об’єднавчий процес – для досягнення остаточної єдності  трьох гілок Українського Православ’я. За  останні два роки вже більше тридцяти парафій УАПЦ та УПЦ Московського Патріархату перейшли під омофор Святійшого Патріарха Філарета та Високопреосвященного архієпископа Нестора, нашого правлячого Архієрея.
Вірні та духовенство кожної з цих громад явили всім справжню, дієву любов до України та Церкви, бо ризикуючи власною вигодою та осудом лжебратії, показали не словом, а ділом турботу про майбутнє Святого Православ’я та нашої рідної землі.
Ми щиро вітаємо усіх духовних наставників та мирян, які бачать свої громади в лоні Єдиної Помісної Церкви. Лише разом ми можемо досягнути єдності Церкви та народу. Древній православний аскетичний принцип свідчить, що люди спасаються лише разом, а поодинці – гинуть, спокушені ворогом. Досить із нас братських чвар та розділень. Наша Україна – єдина, як і Церква повинна бути єдиною.  Поки це мрії, але мрії, які можна та потрібно здійснювати кожному, на своєму місці.
Із братськими обіймами виходимо назустріч новим парафіям Київського Патріархату:  Святителя Миколая Чудотворця (м.Бережани), св.Архістратина Михаїла (с.Посухів), Святителя Миколая Чудотворця (с.Божиків), Успіння Пресвятої Богородиці (с.Квіткове), св.муч. Параскеви (с.Волощина),  Різдва Пресвятої Богородиці (с.Рибники), Покрова Пресвятої Богородиці (с.Котів) та іншим парафіям області, які вже приєдналися, або лише планують приєднатися до Єдиної Помісної Церкви.
Саме в цей доленосний для України та її  Церкви час, народ наш сам повинен стати творцем своєї новітньої історії, гаслом якої стануть слова із відомого церковного канту: “В єдності сила народу, Боже нам єдність подай!”.

Коментарі вимкнені.