Виконком Тернопільської міської ради помінявся, але працює без змін

18 листопада у Тернополі провели перше засідання виконавчого комітету міської ради у новообраному складі.

Напередодні на сайті міської ради анонсували порядок денний на 20 питань, проте на початку засідання додатково внесли до розгляду ще 16 питань, а два із попередньо запланованих – виключили. Чому – не повідомили. Одне з них – щодо затвердження фінансового плану КП «Тернопіль Інтеравіа», хоча керівник був присутній у залі і готувався доповідати.

Розпочали із затвердження нового регламенту виконавчого комітету міської ради сьомого скликання. Змін практично не внесли, працюватимуть так. як і попередній. Додали лише кілька косметичних поправок, які стосувалися врегулювання кадрового питання, оприлюднення прийнятих рішень не пізніше трьох днів після прийняття, чіткіше прописаної норми позапланових засідань виконкому, чітко відображеної норми включення питань до порядку денного засідання виконкому – з підписом заступників міського голови.

Міський голова повідомив, що даний проект регламенту виконавчого комітету аналізували різні громадські структури та організації. Щоправда, Сергій Надал не перелічував усіх, причетних до аналізу регламенту, а назвав лише «Прозорі ради».

– До проекту регламенту виконавчого комітету було щонайменше зауважень. Існувало лише маленьке зауваження щодо утрудненої або ускладненої процедури доступу громадян на засідання, – розповіла Світлана Добрікова, начальник Управління організаційно-виконавчої роботи ТМР. – В попередньому регламенті, і в цьому жодних утруднень щодо доступу немає. Є норма про те, що засідання проводяться відкрито. Мають право бути присутні громадяни і ті особи, яких запрошують – доповідачі.

Заступник міського голови Владислав Стемковський уточнив, що за п’ять років не було жодного випадку, коли хтось із громадян хотів потрапити на засідання виконкому але не зміг цього зробити.

«Погляд» запрошує небайдужих мешканців міста до активності, до моніторингу на сайті міської ради анонсів щодо проведення засідань виконкому, вивчення питань які затверджуватимуться, та увагою до життєдіяльності міста. Щоправда, попереджаємо, що й місця в кабінеті проведень засідань – не так багато, і питання які вас цікавитимуть, можуть без пояснення виключити з порядку денного.

Люба Вовк

Коментарі вимкнені.