Фірма з Тернополя за 80 млн. грн ремонтуватиме дороги на Хмельниччині

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області 22 вересня за результатами тендерів уклала дві угоди про поточний середній ремонт автодоріг державного значення окремими ділянками на загальну суму 172,33 млн грн. Про це повідомляє Незалежний громадський портал з посиланням на  «Наші гроші».

ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління-56» Галини Ставчанської за 91,56 млн грн. відремонтує трасу Н-03 Житомир – Чернівці на ділянці км 142+064 – км 197+770 довжиною 55,7 км.

ТОВ «Техно-Буд-Центр» за 80,77 млн грн. відремонтує трасу Р-05 Городище – Рівне – Старокостянтинів на ділянках км 243+610 – км 249+260 і км 272+024 – км 276+045 загальною довжиною 9,8 км.

Фірмою «Техно-Буд-Центр» володіє Григорій Процик із Тернополя. Раніше її співвласником був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від партії ВО «Свобода».

Андрій Грегоращук є зятем екс-керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області. Син Проника Орест також керував ДАК «Автомобільні дороги України».

ВАТ «Дорожньо-будівельний трест № 6» (Гродно, Білорусь) не допустили до аукціонів за відсутність даних про кінцевого бенефіціара в українському держреєстрі, недостатню кількість котків і розташування мобільного асфальтобетонного заводу в Білорусі без документів на орендовану чи відведену ділянку в України, куди його буде перебазовано.

Разом з тим, тендерна документація не містила чітко прописаних вимог щодо кількості котків та надання паперів на майбутню ділянку під АБЗ. Замовник вимагав лише вказати фактичне місце розташування асфальто-бетонного заводу, який буде задіяний для виконання робіт по предмету закупівлі.

Що ж до реєстрації, то фірма подала виписку з держреєстру Білорусі, де немає поняття бенефіціара, а дані про власника (засновника, учасника) не заповнені. При цьому «ДБТ № 6» на 99,58% належить державі Білорусь. До аукціонів фірма двічі успішно скаржилась в АМКУ на дискримінаційні вимоги.

Коментарі вимкнені.