На Тернопільщині через неякісну курятину постраждали люди
В ході епідеміологічного розслідування спалаху гострих кишкових інфекцій, пов’язаних із закладом громадського харчування в м.Борщів, фахівцями епідеміологами розшифровано фактори передачі та джерело інфекції.
Збудником, що став причиною спалаху, є Salmonella enteritidis, що занесена в заклад громадського харчування з сирим курячим м’ясом. Внаслідок порушення технології приготування блюд, утримання виробничих приміщень (підтверджено результатами дослідження змивів) відбулося інфікування страв, що готувалися.
Загальне число постраждалих склало 10 осіб, двоє з них вже виписані з стаціонару, перебіг захворювання в інших – середньої тяжкості. Хворі видужують.
Здійснення комплексу протиепідемічних заходів триває.
Коментарі вимкнені.