Закинуті кладовища віддаляють українців від Європи?

Навіщо українці будують високі мури навколо своїх будинків, дивувався народний депутат Роман Заставний у тернопільській пресі.

«Що, передусім, кидається нам в очі, коли проїжджаємо, прогулюємось невеликими містечками, селами закордоном? Мені зокрема – їхня відкритість. Відкритість – у прямому значенні цього слова.

Ви звертали увагу, як відгороджені домівки, для прикладу, в Польщі, Австрії та як заховані вони в українців? Високий мур, при цьому – обовязково вищий, ніж у мого сусіда – ось головна мета нашої нації. Натомість прибудинкова територія європейців, якщо й обгороджена, то ледь видимими перекладинами, а в декого, як от в американців – парканів взагалі немає.

Замість будувати паркани українці краще б подбали про свої памятки. Адже саме звідси починається нація! От чому для того ж поляка зібратися і прибрати на кладовищі – звична справа, а на могилах наших предків – гори сміття і всім до того байдуже?! А тому що в українців сьогодні – ні поваги до сусіда, ні поваги до предків. І цьому їм ще вчитись і вчитись у тих же жителів Європи».

Роман Заставний, народний депутат України

Коментарі вимкнені.