Викладачі і студенти ТДМУ виготовили 40 відер вареників для військових

Великою дружною родиною викладачі, працівники і студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського упродовж останніх років активно допомагають нашим військовим на Сході України. Вже традиційною стала участь представників ТДМУ у заходах волонтерської організації «Бункер-С». Цього разу понад 120 бажаючих долучилися до ліплення вареників. Активними учасниками заходу були й іноземні студенти вишу.

    

12 березня 2019 року в їдальні нашого університету, що на вулиці Живова, 1, не було де яблуку впасти. Робота з виготовлення вареників розпочалася о 15.00 і завершилася аж о 21.00. Усі працювали злагоджено і весело як одна велика команда.

Координаторами проекту по медичному факультету були студенти Дмитро КовальДарина Шандрук, по стоматологічному – Ярина Тильчак, по фармацевтичному – Мар’яна Дручок. За організацію іноземних студентів відповідала заступник директора центру виховної роботи і культурного розвитку, доцент Олена Покришко.

Загалом було зроблено 40 п’ятилітрових відер вареників з капустою та картоплею.

Зазначимо, що викладачі, працівники і студенти ТДМУ принесли смалець, сало і капусту. Окрім того, спільними зусиллями було забезпечено весь набір продуктів, який був необхідний для виготовлення такої кількості вареників. Чималий внесок у цю добру справу зробив профком Тернопільського медуніверситету.

  

Майбутні лікарі, стоматологи і фармацевти висловлюють подяку викладачам, які цього дня були разом з ними, підтримували їх волонтерську ініціативу і ліпили вареники, зокрема Леоніду КравчукуГалині ГаборХристині КурилоОксані РатинськійІванні ВороніМарті РуденкоОлені Покришко, Наталії Лучишин, лаборанту Надії Януш.

Представниці волонтерської організації «Матері в молитві» і благодійного фонду «Західний фронт» відзначили злагоджену роботу університетської родини, разом з якою вони 12 березня робили важливу справу.

Багато добрих слів також лунало на адресу керівника підрозділу комплексу студентського харчування Надії Коцур, провідного спеціаліста цього підрозділу Марії Гарач і працівниць їдальні на вулиці Живова, 1 з приводу безперебійного забезпечення роботи кухні та дбайливого ставлення до кожного волонтера.

  

Найвідданішими волонтерській справі були студенти Мирослава КотогураІрина ГарасимДар’я ПоліщукЗоряна СемківІлунга Касакула ДебораОну Чіома ОлуебудеКевін Пулгарін і Памела Йоланда Бустос Грефа. Вони свою вахту несли від самого початку до останньої хвилини завершення акції.

Наголосимо на тому, що участь кожного цього дня була важливою і дуже потрібною, оскільки вареники, зроблені з любов’ю і турботою, додадуть нашим захисникам сили, наснаги, створять відчуття рідної домівки.

Та й самі учасники благодійної акції отримали багато позитивних вражень, мали можливість поспілкуватися, побути разом у великому дружному колі. Це можна побачити на світлинах у фотоальбомі на офіційній сторінці ТДМУ у соціальній мережі Facebook — Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Коментарі вимкнені.