Перед полюванням тернопільські мисливці не бриються і не користуються парфумами

Серед різноманіття літнього відпочинку далеко не останнє місце займає полювання. Для одних – це спортивний азарт, для інших – нагода відпочити на природі з друзями. Зібравшись у компанії колег, мисливці пригадують свої найбільші здобичі як на полюванні, так і на риболовлі.

Володимир, мисливець (м. Кам’янець-Подільський): «Це була дрібниця порівняно з тим, що нам доводилося ловити з братом. На сьогоднішній день ми розділили рибу. От залишилися зябра, які ми не використовуємо в їжу. Просто-напросто, вони не корисні. Все решта ми зараз будемо використовувати у приготуванні ухи. Філе ми порізали. Будемо смажити його на не сковорідках, а на спеціальній формі, яка придає натуральний смак рибі».

Юрій, мисливець (м. Кам’янець-Подільський): «З 1982 року я є мисливцем. Кабан – найбільший мій трофей. Хоч брав участь у полюванні й на лося. Але не добули його – ліцензію нам закрили».

Юрій, мисливець, директор ДП «Західконеплемцентр»: «Дика свиня була, це було пару років назад. А так ми в основному відпочиваємо. Для нас полювання – це є відпочинок на природі».

Мисливці – люди не забобонні. Відповідно, в чорних кішок та впускання жінок поперед себе на полюванні не вірять, – каже голова Тернопільської районної організації Товариства мисливців і рибалок. Але певні прикмети в любителів постріляти все ж є.

Валерій, мисливець (м. Кам’янець-Подільський): «Прикмети в мене є зимові, коли я йду на полювання. За 2-3 доби не бриюся, одеколоном і парфумами не користуюся. На качку користуюся всім, бо я повинен хоч на людину бути трішки схожим, бо я ж у суспільстві».

Не менш відповідально треба підходити і до приготування впійманої здобичі, стверджують ловці. Голова районної організації мисливців і рибалок В’ячеслав Василяк поділився особливим рецептом мисливської юшки.

В’ячеслав Василяк, голова районної організації Товариства мисливців та рибалок: «Є три основні компоненти у приготуванні мисливської юшки: перше – чиста вода, друге – щойно здобута дичина, та ж сама качка, гарно обтрапана, третє і основне – гарна компанія».

До речі, на Тернопільщині полювання – не лише чоловіча справа. На ловлю мешканці нашої та сусідніх областей приїжджають всією сім’єю. Так деякі мисливці навчають цій справі своїх дітей, – повідомляє ІНТБ.

-1 thoughts on “Перед полюванням тернопільські мисливці не бриються і не користуються парфумами

  • 11:59 | 19.08.2011 о 11:59
    Permalink

    В’ячеслав Василяк – за його правління в Івачівському ставу стало набагато меньше риби та іншої живності, база скоро розвалиться а ті працівники що на ній працюють займаються браконєрством,бо нехватає на горілку…..Банда алкоголіків та браконєрів… Так як постійно рибачу (займаюсь псортивною рибалкою, ультра лайт) на цьому ставі то ще неразу небачив тверезих працівників ОТМРа….Василяк теж любитиль чарину,другу перехилити і потім пяні на лодках за качками “літають”

Коментарі вимкнені.