До 800-річчя Збаража готується вся Тернопільщина

Збаражу – 800. Тернопільщина активно готується до відзначення цієї дати, розповідають в облдержадміністрації. Оскільки ювілей міста стане визначною подією не лише для Збаразького району, а для всієї області. В райцентрі-ювілярі для урочистостей з цієї нагоди реконструюють стадіон, запевнив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Петро Гоч. Але найбільше уваги приділять Збаразькому замку.

Петро Гоч, віце-губернатор: «Ведуться роботи по самому Збаразькому замку. Ви бачите, що він кожного разу змінюється. Також частина заходів проходитиме у Вишнівецькому замку, який зараз активно відбудовується. У ньому ми хочемо зробити місце для прийомів офіційних делегацій, місце для проведення різних активних заходів. В самому Збаражі буде проходити вже традиційний фестиваль пісні козацької «Байда», на який з’їдуться представники не тільки України, але й наших гостей з-за кордону».

Святкуватимуть 800-річчя Збаража у перших числах жовтня, кажуть в облдержадміністрації. До цього на Тернопільщині гучно відзначать ще одну дату – 555-тий день народження Борщова, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.