“1084. На межі” відбудеться у Тернополі

У Тернополі відбудеться фестиваль «1084. НА МЕЖІ», в рамках якої відбудуться кінопокази та дискусії.

1084 кілометри – довжина спільного кордону суверенної Білорусі та України. “1084. На межі» – другий в Україні фестиваль, ініційований білоруською діаспорою з метою створення майданчика для обговорення болючих питань та стосунків між двома народами. Покази та заходи відбулися у Луцьку, Одесі, Києві, Львові, Бучі, Ірпені.

Фестиваль у Тернополі проходитиме 24-26 січня і став можливим завдяки партнеру – Тернопільській кінокомісії.

У рамках фестивалю покажуть: короткометражний фільм-спостереження Андрія Кутили «Водохреще», знятий за 36 днів до війни; фільми про померлого в білоруській в’язниці політв’язня і художника Алеся Пушкіна, «Білоруський вальс» Анджея Фідика та «Нове небо над новою країною: Прогулки с Пушкіним» Ольги Прусак; фільм Анни Бадяки та Олександра Міхалковича «Батьківщина» про механізм страху та жорстокості, за допомогою якого білоруська влада контролює населення.

Також під час фестивалю відбудуться круглий стіл волонтерських організацій Тернополя «Волонтерський рух — виклики сучасності» (25 січня/10:00/Центральна міська бібліотека);

та дискусія «Документальне кіно та майбутнє українсько-білоруських відносин» (26 січня /10-00/Юридичний факультет ЗУНУ, вул. Мікулинецька, 46 А).

Детальна програма доступна на сайті https://fest1084.org

Контактна особа – Володимир Ханас

Вхід на всі заходи вільний. При бажанні ви можете зробити безкоштовну пожертву – зібрані кошти будуть передані на закупівлю витратних матеріалів для ВАЦ-терапії поранень в українських військових і цивільних госпіталях.

Коментарі вимкнені.