Біцепсом і тріцепсом захищають Порошенка тернопільські культуристи

Президент наш, Петро Олексійович замість того, щоб одягнути шаровари, вирішив натягнути «панамку». Він такий у світі не один. Не лише Порошенко щось «крутив» з панамськими офшорами. Але прем’єр-міністр Ісландії наступного ж дня після оприлюднення інформації подав у відставку. Прем’єр-міністр Великобританії запевнив своїх співвітчизників, що вони можуть спати спокійно і не втрачати апетит, бо він навіть уявлення не має,  де та Панама.

В Австралії і Нідерландах одразу розпочали слідство за цими фактами. А наш, перебуваючи у Японії, спробував усіх переконати, що він суцільна чесність і що не варто починати жодних перевірок, бо у нього все прозоро.

Першими цю заяву взяли до уваги у прокуратурі України, вирішивши, що Президентові варто вірити на слово. Тут,  як у картярській грі –  між джентльменами карти ніхто не відкриває, бо вірять на слово.

Але чи джентльмен наш Президент? А таки так – підтвердили в антикорупційному бюро, в якому у бік Петра Олексійовича не те,  що дивитися, навіть дихати бояться. Вирішили не відставати від побратимів по «вірі на слово» і у фіскальній службі, запевнивши співгромадян, що у гаранта Конституції лише один гріх і той первородний.

– А чим ми гірші, подумали деякі «порошенківці» і виявили повну «солідарність» з попередніми ораторами.

Віктор Мацикур, директор департаменту у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Я надіявся на порядність “ікони бізнесу” Стіва Джобса. Виявляється Apple – офшорна компанія і обманює все американське суспільство в такий складний для їх економіки час».

По перше хотілося б, щоб наша економіка колись почала переживати такі складні часи,  як зараз американська. А по-друге, про Джобса тепер або тільки хороше, або нічого. А ось відомого футболіста Мессі згадувати можна. Він також фігурант цих списків. Але мені чомусь байдуже, де тримає свої гроші Ліонель. Чи в офшорах, чи у скрині на дні Льодовитого океану, чи в одній з своїх «золотих бутс». Але коли мова заходить про першу посадову особу країни, моя байдужість кудись зникає. Бо ж чи може Президент країни,  в якій вводять податок на армію і беруть податок з працюючих пенсіонерів,  хоча б натякати на якесь ухиляння від сплати податків?

Вирішив не відставати від свого соратника по становій тязі і присіданнях і нардеп Ігор Побер: «Моя думка щодо звинувачень на адресу Порошенка у відкритті офшорних компаній така. В бізнесі він уже 25 років, це легальний мільярдер і ніколи не приховував своїх статків. Оприлюднені у розслідуванні приклади створення кількох компаній з іноземною юрисдикцією свідчать про намір Порошенка позбутися активів або передати їх у незалежне управління, що в принципі він і обіцяв зробити, коли стане Президентом».

Обіцяв зробити, коли стане Президентом. А ще кажуть, коли рак свисне. Два роки вже пройшло з того часу,  як він став Президентом. Чи може все ще не став? Може він все ще продовжує залишатися в першу чергу бізнесменом?

Тому що коли мова йде про статки мільярдера Порошенка –  це одне, а коли про Президента Порошенка – зовсім інше. Як кажуть культуристи – це вже зовсім інша група м’язів і підходити до неї потрібно зовсім по іншому.

Андрій БЕРЕЗОВЧУК

 

Коментарі вимкнені.