Чим друзі кращі за коханців?

Дуже добре мати вірних друзів. Перевірених часом, ситуаціями, люблячих. Не обов’язково таких вірних, шоб аж до серця волосяних цибулин готові були віддати за тебе своє життя. Але вірних на стільки, що можуть бути чесними з тобою в любій ситуації. Навіть в тій, коли ти висиш на краю скелі, тримаючись лиш лівою слабкою рукою за слизьку соломинку, а друг тобі каже: «Вибач, руку не подам, бо мене замовник вже чекає», або «Я ще дітей спати не вклав», тощо. Друг – це та людина, від якої ти завжди знаєш, чого чекати, тому й не покладаєшся на неї більше, ніж тобі хотілося б.

З коханими все трохи інакше. Так чомусь психологічно склалося, що нам (принаймні жінкам) хочеться максимально покладатися на своїх половинок. Хочеться відчувати себе за ними, як за кам’яними мурами, завжди і у всьому довіряти. Коли люди кохають, вони потрапляють у якусь невидиму залежність один від одного, ненавмисне, поступово, сковують одне одного різними сімейними путами, обіцянками зірок з неба, романтичним ореолом, відбитим від скелець рожевих окулярів. З коханими важко розлучатися: те, чим ви зв’язані-скручені – натягується, врізаючись в м’язи душі, спричиняє дискомфорт, біль.

То чим друзі кращі за коханців? Тим, що тримати стосунки з ними – не боляче. Зручно. Хоча, можливо, місцями меркантильно. Про друзів можна не думати від кількох годин до кількох десятків годин на добу. І від цього нікому гірше не стає. Живеш собі, займаєшся своїми щоденними справами, а душу гріє віра, що десь з іншого боку планети/країни/міста/будинку, є людина, котра тебе любить, хай навіть в цей самий момент вона і не думає про тебе. Але через кілька десятків годин цієї доби таки подумає, згадає і пішле у космос віртуальний поцілунок.

  • Друзі не сковують надто тісно. Якщо вони справжні.
  • Вони не вимагають щосекундної уваги. Зазвичай.
  • Твій мозок не потребує щосекундних думок про них. Він зайнятий важливішими для тебе справами.
  • Імпульси щастя в серці – на стабільному рівні. І ти не переоцінюєш це життя та свою роль в ньому.

Дружити, як на мене – вигідніше для себе, свого здоров’я, продуктивності та кар’єрного зросту. ІМХО

Любов Вовк

Коментарі вимкнені.