Два суттєві дефекти демократії від Наталії Михно

Наталка МихноГолова виконкому обласної партії УДАР Наталія Михно, кандидатура якої зараз розглядається у Києві на псаду заступника голови ТОДА Олега Сиротюка, пише, що від нині не приймає та не сприймає демократію в Україні ! Хоча усвідомлює, що демократія – найменш погана із нині існуючих політичних систем, з котрою стикалася людина.

Чому не сприймаю ? Є два суттєвих дефекти. Перший, найсумніший – це тенденція людей, котрі живуть в парламентській демократії , проявляти найбільшу лояльність до інтересів партійної верхівки, замість більшості громадян країни. Я маю на увазі, що люди часто ставлять інтереси політичної партії вище інтересів держави, вище потреб нації чи людства в цілому.

Другим серйозним дефектом демократії є ЛИЦЕМІРСТВО. Часто політики зобов’язані підтримувати лінію партії, навіть тоді, коли ця лінія суперечить їхнім власним переконанням. У більш практичному тлумаченні це означає, що заради політичної тактики люди часто прикидаються, що вони підтримують політику партії, в котру насправді самі не вірять.

Стає особливо прикро, що деякі політики готові піти проти свого сумління заради власних амбіцій та посад. Такі люди ніяк не зрозуміють, що призначення політика – це служіння народу, а не панування над ним. Для мене важливо, щоб політик був правдивим, вірним собі, щоб був справедливим у своїх вчинках. Вважаю, що якості професійного політика – це мужність, справедливість, розсудливість, терпимість та зібраність.
У моєму розумінні справжнє благородство політика-лідера визначається тим, наскільки він зумів собі підготувати професійних послідовників. Політик, котрий виховує молодих для того, щоби потім дати їм дорогу, по-справжньому безкорисно турбується про майбутнє зі справжнім альтруїстичним духом служіння.

Чи є альтернатива демократії ? На моє переконання – є !

Уже сьогодні цивілізований світовий політикум застосовує в управлінні державою принципи нової політичної системи. Цією новою політичною системою майбутнього є меритократія – суспільний устрій управління професіоналів, відданих своїй справі. Головне завдання котрих -підняти моральність та інтелектуальні здібності суспільства загалом.

Я, як і всі українці, втомилися від лицемірства демократів із викривленим розумінням «панування та служіння». Події останніх місяців довели: що лицемірство політики вузькопартійних інтересів отримало гучний осуд і ляпас саме в Україні.

Сорока

Коментарі вимкнені.