Мер Сергій Надал хоче втекти з України?

Нещодавно декілька тернопільських видань опублікували інформацію, згідно якої 27 жовтня міський голова Тернополя Сергій Надал разом з дружиною Оленою зібрались за кордон.  Тобто на другий день після голосування, коли вже будуть відомі перші офіційні результати виборів в Тернополі, мерська сім’я зібралась в Іспанію.

Навіть були опубліковані фотодакази – скани квитків «в один кінець».  Летить не з України, а з Польщі. Що дає можливість припустити, що Сергій Віталійович чогось боїться. Адже раніше він з такими пересадками не літав. Можливо, що його можуть не випустити працівники генпрокуратури чи СБУ. Тому кордон швидше за все перетне автомобілем.

Фірма,  через яку купували квитки для сім’ї мера, знаходиться за кордоном. Послугами якої, подейкують, користуються наші можновладці для таємних подорожей за межі держави.

Пункт призначення вказаний в квитках – Іспанія, не випадковий. Не одноразово журналісти піднімали тему нерухомості Сергія Надала в цій сонячній країні. Крім того Іспанія не видає громадян урядам країн, які їх розшукують.  Нагадаємо, що тернопільські журналісти «якось просили мера показати свій закордонний паспорт, але прохання Сергій Віталійович проігнорував.

Також у соціальній мережі активно поширюють оголошення про продаж ніби то його будинку у Байківцях.  І дійсно, відповідне оголошення є на сайті http://ternopol.ter.olx.ua/obyavlenie/privatniy-budinok-termnovo-s-baykvts-IDgnGIc.html#74d02fb4c6

Як видно  в оголошенні, будинок подібний на домівку Сергія Надала терміново продають  за 410 тисяч доларів з меблями та технікою.

Що ж штовхає на такий вчинок ще діючого тернопільського мера?

Однією з причин,  може бути розгляд генеральною прокуратурою підробки генерального плану Тернополя, яка призвела до десятків мільйонів втрат казни, знищення парків, нелегальних житлових та комерційних забудов. Про цю оборудку писала газета «20 хвилин». За це Сергій Віталійович може отримати вісім років тюрми. Адже, якщо Надал позбудеться мерського крісла, впливати на правоохоронні органи він вже не зможе.

А може Сергій Віталійович боїться показів колишнього зама Володимира Камінського? Адже, подейкують, що пан Володимир підписав з київськими прокурорами спеціальну угоду. Його відпускають на свободу зі сплатою штрафу, але він зобов’язується свідчити проти “брудних” чиновників міської ради. Тобто чоловік має назвати суми хабарів, отримувачей грошей, продані землі, всі “імена, паролі, явки”. Під загрозою, схоже, і сам Сергій Надал. Після цих даних зрозуміло, що “меншого хабарника” відпустили щоб взяти більшого.

Ще одна обставина, яка відома значній частині тернополян – внутрішній конфлікт в «Свободі». З одного боку мер та міські депутати-свободівці, а з іншого – члени партії, які не при владі. «Свобода», це не 33 людини в міській раді, це сотні громадян. От саме цим сотням, як і більшості містян, не подобається те, що громаду і місто обкрадають. Тому Сергію Надалу та його «молодій команді» нема в кого шукати прихистку від Закону.

Іван Сіренко

Коментарі вимкнені.