Народна рада Кременця поставила ультиматум СБУ

Десь ще на початку весни цього року до нашої організації пролунав телефонний дзвінок від співробітників Служби безпеки із настійливим проханням прибути на місце “корупційного злочину” представниками міської влади Кременця. Просили взяти фотоапарат, так як можна зробити гарний матеріал для викривальної статті. За представником нашої організації навіть відправили автомобіль. Але …

Вся “корумпована справа” виявилася у тому, що було затримано два автомобілі для викачування септиків, які зливали нечистоти у шлюзи у районі об їздової дороги. Причому практично зразу під’їхав власник одного із автомобілів, який показав дозвільні документи – угоди із КП Міськводгосп. Незважаючи на це, представники СБУ і далі настійливо пропонували написати статтю на дану тему. Самим активним “борцем з нечистотами” від представників СБ України виступав “молодий чорнявий” чоловік. Тоді ми просто посміялися із такої “наполегливої” діяльності наших спецслужб — адже все зводилось до банального зміщення “нашими руками” керівника Кременецького КП Міськводгосп Волянюка О.

Ці дитячі ігри проводились мером м. Кременець Ванжулою Р. та його заступником Петриком О. за активної допомоги людей з СБ України. Скажемо чесно — в нас і так ворогів вистачає, а йти на відкриту конфронтацію ще й з сбушніками не хотілось. Але нещодавні події змусили нас все таки висвітлити деякі аспекти діяльності певних осіб з цієї структури та решти правоохоронців. Але все по порядку.
28.04.2015 року на ім’я нач. Кременецького райвідділу Галевича В. було подане депутатське звернення з проханням провести службову перевірку стосовно отримання пільг як одинока мати медсестрою Кременецького дитячого психоневрологічного санаторію Пилипович О. Д. Суть цього звернення полягає в тому, що дана особа проживає в цивільному шлюбі та веде спільне господарство з громадянином Пилипович О. Тобто згідно діючого чинного законодавства в цьому випадку отримання пільг не передбачено. Перевірку по цьому питанню проводив майор міліції Барнай О.П., при цьому проводив так “всебічно та неупереджено”, що не був опитаний жоден свідок з місця роботи, де працюють Пилипович О.Д. та Пилипович О. По результатам цієї перевірки була отримана відповідь за підписом нач. Кременецького райвідділу Галевича В., в якій вказувалось, що “нічого не виявлено”. Після цього було звернення до прокурора Кременецького району Гібського М. щодо неправомірних дій Кременецького РВ УМВС України в Тернопільській області, а саме не внесення відомостей про злочин в ЄРДР та не належного проведення слідчих дій.

Прокурор Гібський М. в цьому жодних порушень не побачив. Також нами було встановлено, що майор міліції Барнай О.П рекомендував Пилипович О.Д. звертатись з зустрічною скаргою про втручання в її особисте життя та скаргами на неправомірні дії керівника закладу, де вона працює. Отримавши ці скарги майор міліції Барнай О.П ініціював перевірку Кременецького дитячого психоневрологічного санаторію Державною фінансовою інспекцією в Тернопільській області та Територіальною державною інспекцією з питань праці у Тернопільській області.

Все воно нібито нічого — не перша та не остання перевірка за часи існування цього медичного закладу, але якраз подальші події були на зразок фільмів про Джеймса Бонда. Під час проведення перевірки Кременецького дитячого психоневрологічного санаторію цими двома службами приїхав наш “борець з нечистотами” – працівник СБ України в Тернопільській обл. , “молодий чорнявий” чоловік та привіз з собою Пилипович О.Д. та попереднього головного бухгалтера Фірер Г. Провів таємничі бесіди з представниками контролюючих органів та поїхав. При цьому поводив себе зверхньо та зухвало, з працівниками закладу розмовляв дещо хамовито та розмахував своїм посвідченням. Цими своїми діями працівник СБ України продемонстрував свою особисту зацікавленість в даному питанні та черговий раз продемонстрував чим займаються такі як він та чому в громади навіть СБ України не викликає довіри. То ж проаналізуємо, що ми маємо на сьогоднішній день:
1. повідомлення про злочин — незаконне отримання матеріальної допомоги

2. відсутність реагування працівниками Кременецького райвідділу та прокуратури, що призвело до продовження цього злочину
3.втручання працівника СБ та тиск на комісію
4. усі три пункти містять ознаки корупції з сторони міліції, прокуратури, СБ України та Служби у справах дітей Кременецької райадміністрації.

Звичайно через суд ми доб’ємось відкриття кримінального провадження, занесення в ЄРДР, проведення тепер уже “об’єктивного та неупередженого”, звернемось з скаргами до прокурора Тернопільської обл., керівника МВС в області, а що ж робити з “молодим чорнявим” Андрієм на червоному авто та його колегами — любителями нечистот? А ми нікуди звертатись не будемо — СБ України зобов’язана контролювати пресу та інтернет видання та реагувати на діяльність своїх підлеглих. Якщо ж не відреагує та не повідомить про результати службової перевірки по діяльності “молодого чорнявого” — опублікуємо прізвища, адреси та транспортні засоби, на яких пересуваються ці секретні агенти. Також опублікуємо інформацію з якою до них звертались, тільки як виявилось таке як набої, проросійські настрої громадян, корупційні дії посадовців і тд. і тп. їх не цікавить.

І так перший, «молодий та чорнявий» – Б. Андрій. Громада має знати своїх “хероїв”

Народна рада

Коментарі вимкнені.