Складна ситуація на Сході…

Говорять, біда єднає людей, і справді, проте чи всіх? Щодня ми стаємо свідками погіршення ситуації в країні. А реформи, які запроваджують можновладці лише завдають удару по наших гаманцях та нервах. Все частіше я запитую у себе, а куди ми йдемо? У Європу? Мабуть, цього ми прагнули, коли ще рік назад нас незлічима кількість з українсько-європейською символікою стояло на Майдані, і у серцях кожного цвіла надія на краще майбутнє. А що зараз? Рік, що минув, не приніс жодного покращення. І в боротьбі за рідну землю проливають кров наші батьки, сини, брати..

Складна ситуація на Сході.. Сьогодні знову телефонувала бабуся, розпитувала як мої справи, як навчання. Бідкається старенька, плаче. Питає у мене, чи я дивилася новини. Так, дивилася, хоча час з цим зав’язувати. І бабусі даю пораду, менше переглядати, бо заснути важко. Але ж ні, лишень говорю, а серце дужче болить. Бабуся впевнена, ситуація лишень погіршиться. Я ж її утішаю, все буде добре!

Складна ситуація на Сході.. Багато моїх знайомих кидаються в крайнощі, миттю оформляючи візи з надією на краще життя. Не знаю, я ставлюсь до цього нейтрально. Так, можливо це один із шляхів  до кращого життя. Але чи справді це щастя? Їхати у чужу країну, де кругом незнайомі люди, інша мова, звичаї, побут.. А не дай Боже гнути там спину допоки стане сил. Ні, інша справа коли є перспектива, тоді й не гріх. Можливо це не патріотично, і у когось викликає негативні емоції, та все ж кількість емігрантів з України зростає на очах. При встановленні нових правил оформлення віз, черг біля банків не поменшало, а із загостренням ситуації лишень побільшає. Бо прожити на сьогоднішній зарплаті із завтрашніми цінами дуже не легко, я б сказала вкрай важко.

Складна ситуація на Сході.. Історія нашої країни щодня змінює дати, цифри, прізвища. Багатообіцяючі промови політиків нічого не варті. Адже за діло потрібно братись не лише язиком, а й вчинками, думаючи про тих, хто залишивши сім’ю, дім, роботу виборює нам спокій.

Маю надію, що з початком весни прийдуть й довгоочікувані зміни, й усім стане хоч трішечки тепліше на душі.

Ксенія Петрів

Коментарі вимкнені.