Тернопільські «свободівці» прикриваються іменами бійців і мають намір «в’їхати» на цьому фарсі у депутатське крісло

Як тільки на горизонті замайоріли вибори з усіх кутків почали вилазити фарбовані і перефарбовані покидьки, які щоразу перетворюють вибори у змагання із збоченості та ефективності засирання мізків виборцям.
Цього разу серед професійних запроданців трендом став патріотизм. Любити батьківщину стало для них вигідно, і вчорашні «господарники» відразу ж перефарбувалися у «волонтерів» і «захисників отєчества». Якщо проїхатися по місту і подивитися на встановлені у транспорті зомбоящики, почитати численні агітки і білборди, то складається таке враження, що новообрані ради будуть найпатріотичнішими за історію сучасної України, а фото наступного мера Тернополя обов’язково буде використано Вікіпедією для ілюстрації слова «патріот».
Для того щоб уникнути пустих балачок типу: «…але ж хлопці дійсно воюють!» та «…як вам не соромно, вони ж передали автомобіль у АТО!» пропоную поглянути на ситуацію з кута відмінного від того, що показують проплачені телеканали.
Ще з серпня Тернопіль заклеїли сітілайтами «Легіону СВОБОДИ» з вітаннями на адресу тернополян. Вітання, звісно ж, були виконані в кольорах національного прапору і містили елементи символіки співзвучної партії ВО «Свобода», наче натякаючи, що це не бійці батальйоу МВСУ «Січ», а однопартійці міського голови захищають мир і спокій краян у Донбасі.
Не спорю, хлопці й дівчата, які були членами цієї партії, дійсно вірою і правдою служать у складі підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, та міліції, приймаючи участь у антитерористичній операції, як і десятки тисяч безпартійних, чи членів інших політичних таборів. Але до чого ж тут «СВОБОДА»?
«ЛЕГІОН СВОБОДА» – це є синтетичне поняття, яке є штучно створене партією для іменування умовного комбатантського об’єднання усіх членів партії ВО «Cвобода», які в складі Збройних Сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих батальйонів беруть участь у антитерористичній операції. Станом на серпень 2015 у складі об’єднання — понад 1000 свободівців.
Тисяча бійців – серйозна цифра, але в масштабах АТО це лише одна сімдесят третя частина від особового складу ЗСУ, задіяного у операції, не говорячи вже про інші силові структури, що беруть у ній участь. Якщо ж оцінювати лепту членів ВО «Свобода» у боротьбі з окупантом у розрізі нашої області, то картина виглядає наступною: на даний час до проведення АТО задіяно близько 5 500 жителів області, з яких 4,5 тисячі мобілізованих бійців, решта – військовослужбовці нацгвардії, СБУ, співробітники міліції та військової служби правопорядку. В той же час, активісти ВО «Свобода», які по всьому місту носяться із криком про неоціненний вклад їх партії у справу оборони країни, можуть перелічити не більше 17 однопартійців, які зі зброєю у руках захищають Україну.
При всій повазі до Олексія Кайди, Марії Чашки, Мар’яна Козбура та інших свободівців, котрі дійсно боронять край від ворога, про який патріотизм партії може йти мова, коли кількість таких бійців становить лише 0,85 % від чисельності членів партії у області? А решта де?
Решта – це такі люди як Руслан Дацюк або Ігор Бойчук, які навіть не думали про те щоб піти на фронт. Але зараз вони прикриваються іменами бійців, спекулюють на патріотизмі добровольців і мають непохитний намір «в’їхати» на цьому фарсі у депутатське крісло.

В нашій області є 1 обласна рада, 17 селищних рад, 18 міських, 17 районних та 439 сільські ради. Загалом, якщо ця партія делегуватиме своїх висуванців у органи самоврядування, то приблизна кількість кандидатів – свободівців мала б становити понад 2000 осіб, а це вже цілий механізований полк! То чому, коли час йти у депутати, у свободівців назбирується цілий полк бажаючих, а добровольцями на фронт ідуть одиниці? Хіба такий має бути патріотизм?
Під час шостої хвилі мобілізації наша область виконала мобілізаційний план менш ніж на 50%. Понад 30 тисяч мешканців Тернопільщини розшукують у зв’язку з відмовою від проходження медкомісії або неявки на мобілізаційні пункти. Кілька разів існувала загроза зриву сесій обласної ради, бо депутати злякалися відвідин сесійної зали війковим комісаром з повістками. Скажіть, будь ласка, скільки депутатів облради отримали повістки або добровільно пішли воювати? Мені відомо ро шістьох, п’ять свободівців і унпіста Болєщука.
Чого ж решта не показали свій патріотизм на призовних пунктах, а світять хальоними мордами на білбордах?
Громадсько-активна тернополянка, Мій Тернопіль

Коментарі вимкнені.