На що нарешті спромігся наш Президент під тиском людей та під мільйонний раз нагадування? Підсумок дня від Дзвінки Торохтушки

Доброго вечора, файномістяни!
Рік тому, в такий же непривітний осінній вечір, сталася подія, котра нас не лише змінила і згуртувала, а зробила нас Нацією. Подія трагічна і, водночас, світла. Від вогню палаючих шин і вогню плаючих сердець. Душу й тіло ми положим… Рядок із нашого Гімну матеріалізувався, із пісні став чином і дією. Душу й тіло поклали наші Герої за Україну, за майбутнє. І , мені особисто, було не прикро, а страшно і жахливо, коли наш Президент, лише під тиском людей, під мільйонний раз нагадування, нарешті, спромігся пообіцяти, що до вечора сьогодні, нарешті, підпише Указ про присвоєння Небесній Сотні звання Героїв України. Посмертно… За три дні до річниці Майдану, Уряд, ледве спромігся нарахувати їхнім сім’ям обіцяну ще в березні, допомогу. Мовчу вже про те, що вбивці досі не покарані, зниклих безвісти в ті дні, ніхто не шукав. Хіба волонтери. Може, мовчати і про те, що де-хто з тих, хто стріляв у Героїв, сьогодні має статус учасника АТО, отримує чималі виплати і земельні наділи. А скільки генерал-чиновників почепили собі на лацкани нові медалі і ордени? Від України. За заслуги перед Росією? Мовчимо. День такий. Час такий? Знову виток історії, коли нічого не міняється?
1. Обрані нами до ВР політсили, нарешті, скоаліціювались і вродили, тобто підписали угоду. Передбачено в ній і НАТО, і імпічмент, і всілякі реформи для нашого з вами блага. Все, наче нічого. Але от є в нас уже досвід Універсалів і коаліцій…
2.Сенатор Маккейн прагне реваншу за В’єтнам. Через що всіляко заохочує Конгрес, Держдеп і особисто Барака Хусейновича , таки, надати Україні допомогу, у вигляді летальної для кацапів зброї.
3. Мабуть, через це х@йло погрожує зробити свої гумканвої на Донбас регулярними. Ох. І коли, нарешті, в якийсь із тих білих “камазів” влучить випадковий снаряд.Воно б так гарно здетонувало..
4. А в нашому файному місті, окрім, доволі млявого, відзначення річниці Майдану, підбивання підсумків роботи різних чиновників, волонтерської праці і різних, не дуже значних подій, сталося “викрадення” журналіста “Доби” Назара Наджоги. Вестерн по-файномістянськи. “Змішалось все у гадському князівстві.” Десь так прокоментував би це класик. Бо, коли незаконна громадська організація, котра, типу бореться з корупцією і злочинністю, складається з осіб з кримінальним минулим, а очільник організації – має шість судимостей за наркотики, – то писати про таку “організацію” небезпечно. Наразі, кримінальне провадження триває. Але, от якими будуть його результати?
5. Тернопільський Апеляційний Суд своїм рішенням дозволив Ігору Гуді “Креатор-буд” забудовувати парк Загребелля.Кажуть, що територія парку в документах визначена, як ” земельна ділянка несільгосппризначення”. У зв’язку з тим визначенням, громада може то рішення опротестувати. Бо там по річечці качки і гуси плавають. Так що: цілком сільгосп…
6. У файному місті масово викрадають молоді ялинки. Свято наближається, чи хтось ландшафтним дизайном захопився?
7. Екс-голова ОДА і, взагалі, в нього тих – екс – багато,Чижмарь може повернутись у тепле крісло губернатора. Ну, як тут не згадати про нафталін? Що найцікавіше, тепер його не лише Балога пропихає, а й місцева Свобода підтримує. Дивні метаморфози відбуваються з людьми не лише тоді, коли вони отримують владу. Виявляється, коли втрачають – також.
9. Тернопіль визнано містом, де живе багато молоді. І це гарно. Отже, в нас є майбутнє.
10.  Трохи веселіше, ніж у звичайному, їздити в “Тролейбусі щастя”. І не забуваймо: там є скринька для листів бійцям АТО. Не полінуйтеся – напишіть, бо тепле слово, іноді, також гріє.

Все буде добре!

Коментарі вимкнені.