У Тернополі чиновників “люструють” з турботою та любов’ю

Доброго, темного, найдовшого в році вечора!
З днем енергетика будьте здорові! На парні і непарні розрахуйсь! Йой! Це я не про те, чи є з ким перебути цей довгий дощовий вечір. Це я про графіки всіх наступних вечорів у файному місті. Без електроенергії. Економія і віялові відключення – ось те, що врятує енергосистему країни від повного виснаження і обезвольтнення. Ну, в місті ще нічого. Вулиці то освітлюються, а вдома можна і при свічечці пересидіти. А от я до мами зібралася, на село. А в них там останній ліхтар пішов спати ще за перебудови і тоді ж при розкрадпаюванні втік з села останній трактор. А ями такі полишалися на дорогах, що, чесне слово: не те село назвали Кувейтом. Так ось: як там людям без світла? Хоч би тепловізори видали, чи що? Як то о 18 .00 йти доїти корову без тепловізора?
Та і в місті теж не все: слава Богу. От привезли Вифлеємський Вогонь Миру – слава Богу! А логотип міста, вартістю 30 000 грн – то вже перебор, тобто перевитрата бюджету. За що? У мене особисто, цей новий логотип викликає якісь надто зелені асоціації. Щось я загубилась у символіці. Бо згідно цього шедевру чиновницького графіті: Тернопіль – це ліс, котрий недопиляли(неокласицизм), озеро, котре зелене( соцреалізм) і квіти, котрі мер посадив над могилами наших мрій про файне місто (сюр). Але все разом це – 30 000 грн.(!), але то таке. Влада – вона на те і влада, щоб продукувати якісь рішення. Як, наприклад, змусити вчителів, котрі перший семестр працювали щодругу суботу, щоб отримати уже зароблені кошти, ходити на роботу і в часі канікул. Цікаве от лише питання: якого… Тобто, перепрошую: а кого в часі канікул вони там мають навчати? Мишей і павуків? Чи то чиновникам, просто, Свобода так руки розв’язала?
Але, що не кажіть, а файномістяни – добрі люди. Турботливі. От провели нині черговий етап сміттєбаклюстрації, занурили чиновника в об’ємну тару народної любові. І ще й зеленкою полили, щоб не підхопив якої зарази в тому бачку, бо ж наш мер, чисто десь мав, періодично мити сміттєбаки (може тепер, хоч для соратників постарається). Щоб не було так, як з Федиком, котрий після процедури кричав, що в нього тяжка травма середнього пальця і, ледве, що не токсикоз, інфекція і отруєння. Ото, якби Надал мив сміттєбаки – того не було б. Але я про те, що тернополяни про пана Горішнього подбали. Пляшечка зеленки – і жодної загрози здоров’ю чиновника. А от із забудовами, котрі він посилено патронував у місті, навряд чи те саме можна сказати про нас.
Та ще на фоні зростання цін і стабільної нашої тернопільської зарплатні, котра найнижча в Україні, підвищенню житлово-комунальних тарифів і тотального безробіття. Тут чиновники радять нам затягувати паски. А от в мене питання, а, коли паски вже не буде на чому затягувати, то тоді що?
А тут ще свята не за горами. Молодці волонтери – вони вже для бійців кутю готують, обереги роблять, пакують різдвяні гостинці і теплі речі, що дуже важливо. Бо за прогнозами гідри з метеоцентру саме на Різдво прийдуть до нас сніги і морози. Так що: утеплюймось самі і не забуваймо про тих, про кого не пам’ятають чиновники Міністерства Оборони. Чиновники – тимчасові, Герої – назавжди. Все буде добре!

Коментарі вимкнені.