У Тернополі люстрація, то “страшна штука”. Підсумок дня від Дзвінки Торохтушки

Понеділок – день не важкий, понеділок – день, коли все тільки починається. Тому трохи складно все. А тут ще світло вимикають на половині міста. Яка в тому доцільність – важко збагнути з економічної точки зору. Напевно, влада наша хоче, щоб ми відчули і оцінили в практичний спосіб переваги цивілізованої лампочки перед полум’ям свічки.Так що хороша порада: енергетичну кризу легше пережити, коли є свічка і молитва разом.
А, поки ми тут світимо і молимося, в Києві йдуть серйозні підкилимні баталії за трон губернатора Тернопільщини. Змагаються президентська вертикаль(М. Апостол) і прем’єрська горизонталь( В. Шумада). Третім в цій системі координат пробує спарингувати М. Цимбалюк, котрий уже займав цю посаду сам, а тепер посилено пропихає свого родича І. Гуду. Гудить і шумить це все, нагадую, у Києві, до файного міста докочується лише відлуння. Так що є в нас усі перспективи зустріти Новий рік без губернатора.
А от ТВПУ №4, схоже, залишиться, таки, без Павла Федика на посаді директора. Павло Дмитрович сьогодні написали заяву в міліцію, що під час проходження ним сміттєбаклюстрації, він тяжко травмував палець. Оперативно проведеним , слідством було встановлено, що то є середній палець правої руки. Отако. Люстрація – страшна штука. Через що і Венеціанська Комісія робить нам зауваги з приводу того закону.
Але Венеціанська комісія керується якимось своїм баченням законів. Не так прописані вони у них, як у нас. В нас все просто: закон, як дишло. Тобто: головне ним правильно повертати. А наш мер це вміє. І особливо в питаннях виділення землі. От і 18 грудня на сесії буде вирішено питання про виділення ділянки по вул. Родини Барвінських улюбленій фірмі Надала “Тернопільбудінвестзамовник”. В цій назві, дорогі файномістяни – все : місце, вид робіт, дивіденти і інвестиції і , власне, замовник і виконавець в одній особі. Що з того матиме місто? Хто-зна… Будуватимуть стоматологічну клініку. Це: або когось зуби муляють, або комусь пора надати звання “Головного закрійника земель тернопільських”.
Ну і чим порадували нас сьогодні, то це тим, що святковий “тролейбус св. Миколая” курсуватиме зі змінним маршрутом, щоб усі файномістяни змогли відчути дух свята і стати трішки світлішими душею і добрішими серцем. А ще ми маємо змогу самі стати “Миколаями”. Коло церкви Петра і Павла стоїть ялинка з листами дітей. Кожен може взяти листа і виконати дитячу мрію.
Не забуваймо також про тих, хто зараз захищає нас від того, чиє ім’я огидно називати. Вони потребують тепла і всього решти, чого їм не дає наша дорогоцінна влада. Котру ми з вами обрали (!).
Потішив сьогодні наш оновлений автовокзал. І от не треба казати: відчули себе в Європі. Я відчула себе у файному місті, коло файного автовокзалу.

Коментарі вимкнені.