Тернополянкам розповіли, як жити «своїм життям»

Тернопільські мамочки Club Best Mama вже мали зустрічі на різноманітні теми – про діток, про жіночу красу, відносини з чоловіком, здоров’я та батьківство. Чергова зустріч відбулась  в ЛИСИЙ Private Club на тему «Бути за Себе і жити Своє життя»! Засновниця клубу Людмила Муринська запросила  Світлану Гліган (психолога, тренера, жіночого коуча) виступити з важливим питанням – як жінці жити «своїм життям». Тема виявилась досить актуальною, адже ми живемо і працюємо в соціумі, спілкуємось і контактуємо з рідними, друзями та колегами. І не завжди такі відносини є приємними. Мамочки на початку зустрічі поділились своїми історіями, власним баченням і розумінням фрази «Бути за Себе і жити Своє життя».

Світлана Гліган пояснила мамочкам, що означають та на які питання відповідають такі поняття, як «Бути за себе», «Жити своїм життям». У ході розмови жінки дізнавались важливі речі, які дозволяють знайти свої цінності, сприймати та любити  себе такою, як є, слухати свій внутрішній голос і довіряти йому. Адже часто ми прислухаємось до порад інших людей (знайомих, друзів та рідних), але не замислюємось, що наш внутрішній голос, ми самі знаємо якнайкраще від усіх, що насправді необхідно саме нам для щастя та задоволення. Напевно, кожна людина була в такій ситуації, коли всі оточуючі радять зовсім не те, що хотілось би почути. І у такому випадку є два шляхи – або прислухатись до порад інших та робити «не свою» справу, або йти за покликом свого серця. А втілювати свої бажання та цілі може людина, яка розвивається, має гідну самооцінку, адекватно оцінює ситуацію та бачить можливості.

А що означає «Жити своїм життям»? Це отримувати від життя справжнє задоволення, займатись улюбленою справою та мати якісний відпочинок. Для цього потрібно лише бути собою і вміти бачити приємне у різноманітних процесах та подіях. Комусь задоволення приносить читання улюблених книг, комусь необхідно пробігтись в парку, погратись з дітками, поговорити по душі з подругою за горнятком кави, пройти курс масажу… Кожен обирає для себе ті речі, які приносять задоволення та позитив.

Також мамочкам спікер рекомендувала хорошу вправу – уявити свій ідеальний день. Подумати, як я можу цього досягти? І поставити це у формат задачі, щоб можна було виконувати щодня невеликі кроки для досягнення бажаного результату. Адже просто мріяти та мати бажання – недостатньо.

Здається, що дуже легко це все виконувати та бути щасливою, задоволеною та жити своїм життям. Але насправді є багато перешкод, які постають перед нами. І саме прикре, що отримати такі перешкоди можна і від близьких людей, найрідніших, які прагнуть «допомогти» від щирого серця та «знають», як краще поступити нам в тій чи іншій ситуації. У таких випадках, прислухаючись до інших, не сказавши «ні» з ввічливості або зі страху, ми зраджуємо себе справжню, свій внутрішній голос, свої бажання та цілі. Особливо часто це можна зустріти у відносинах з батьками, коли вони керують життям дитини. І від таких «токсичних» відносин важко позбутись, важко їх виправити. То чиє життя тоді проживаємо, чиї цілі та бажання виконуємо? Чи не від цього виникає незадоволення від діяльності, невпевненість у себе, своїх силах та відчуття «депресії»? І, починаючи «гризти себе», ми лише погіршуємо свій внутрішній стан.

Для того, щоби мати лише гарні відносини, насолоджуватись життям та отримувати задоволення від діяльності людині важливо розвиватись, самовдосконалюватись, навчитись любити себе та приймати такою, яка є. Також під час зустрічі Світлана Гліган пояснювала, що професійний психолог може допомогти вирішити проблеми і допомогти вийти на новий рівень. Якщо не працювати над собою, то «токсичні» відносини будуть отруювати життя. Також наша самооцінка визначає рівень поваги до себе, і адекватна оцінка себе зможе збільшити шанси на успіх!

Також під час зустрічі психолог, жіночий коуч поділилась технікою «Знайомство із Собою справжньою». Така техніка дозволяє розібратись зі своїми цінностями, побачити свої сильні сторони, вміння та навчитись бачити навколо позитивні речі. Якщо поруч будуть люди, які мають такі самі схожі цінності, тоді і стосунки будуть більш приємними та люди будуть краще розуміти один одного.

Здавалося б, що може заважати любити себе? Але насправді існують перешкоди, які досить поширені та отруюють нам життя. Це звички, як кайдани, приковують до негативу, забирають відчуття свободи та не дають управляти своїм життям! Наприклад, дуже часто поширені такі негативні звички – порівнювати себе з іншими, «гризти себе» за невдачі, концентрація на негативному. Важливо не допускати такі звички у своє щасливе життя.

І наостанок зустрічі психолог порадила мамочкам мегакорисні звички та техніки, які допоможуть розвиватись, ставити та втілювати Свої істинні цілі та бажання бути задоволеною та щасливою.

 

Отож, любіть себе, працюйте над собою, розвивайтесь та отримуйте справжнє задоволення від життя!

 

club Best Mamaзапрошує мамочок приєднуватись до наступних зустрічей.

Слідкуйте за новинами та темами наступних бізнес-сніданків. #clubbestmama

https://www.facebook.com/groups/206996563141036/

____________________________________________________________

club Best Mama– це унікальний проект, який допомагає сучасній жінці бути турботливою мамою і дружиною вдома, професіоналом на роботі, хорошою подругою і повноцінним учасником культурного життя.

Спікер:  Світлана Гліган – психолог, тренер, жіночий коуч.

 

#ЛюдмилаЛукіян

 

 

Коментарі вимкнені.