У Тернополі не для всіх фонтанів є вода

Спека цими днями і справді аномальна. Синоптики ж прохолоду прогнозують ще не скоро. У таку погоду жителі міста і гості також намагаються шукати прихистку. Або у затінку, або коло води.
Із затінком у нас ніби проблем не мало би бути. Не даремно Тернопіль вважають містом парків. І хоча декому дуже хочеться на місці зелених насаджень організувати будівельні майданчики, як показує практика – за одну каденцію зробити це неможливо. Напевно, саме тому цей дехто і прагне залишитися у своєму кріслі, щоб успішно завершити розпочате знищення парків і скверів.
З водою у місті ситуація ніби також із не найгірших. У нас є озеро і фонтани. Колись їх у місті було майже 20. Зараз залишилося значно менше, але і з тих не всі радують містян прохолодною водою у спеку. У центральній частині міста ще більш-менш, а ось на найбільшому мікрорайоні «Сонячний» або по-народному «БАМ» взагалі біда.
Приміром, фонтан біля заводу «Оріон». Хоч з ним ніби все зрозуміло – він відомчий. А тут, як кажуть, заводу самому б якось на плаву втриматися – які ще там фонтани. Але є ще фонтан, вірніше те, що від нього залишилося – з гордою назвою «Олімпіада» у парку Національного Відродження. Уявляєте, як би чудово було, якби у цю спеку він працював. Тут тобі і прохолода, і вода. Як у тому шампуні з ополіскувачем – два в одному. Але… Це у справді європейських містах влада намагається робити все можливе, щоб у спекотні дні людям було хоч трішки легше. Наше ж місто «європейське» винятково на словах окремих діячів.
Наближається День незалежності України. Планують багато велелюдних заходів, значна частина яких відбудеться саме у цьому парку. Час ще є. Але чи знайдуться можливості і бажання зробити так, щоб тернополяни і гості міста у ці святкові дні любувалися ще одним фонтаном, а не споглядали майже руїну…
Андрій Березовчук

-1 thoughts on “У Тернополі не для всіх фонтанів є вода

  • 11:56 | 14.08.2015 о 11:56
    Permalink

    У парку Відродження немає змісту реконструювати фонтани чи будувати дитячі майданчики, на цю землю очевидно інші плани: будувати, будувати, будвати, це ж скільки грошей: і папераднікам хватило і наступним вистачить! А влада зробить десь деревяний майданчик 2*2 метра, який за 1р. розлеться і стане небезбечним своїми цвяхами, і буде себе розхвалювати перед виборами.

Коментарі вимкнені.