За кого голосувати, – поради від волонтера Лілії Мусіхіної

Проголосуєш, не розібравшись що й до чого, не прийдеш на вибори – можеш вважати себе зрадником.
Не забувай, що голосуєш не лише за себе і своїх дітей, але й за цілу Небесну Сотню і всіх, загиблих на Сході. Памятай – регіонали і комуністи перефарбувались, розлізлись по інших партіях, повідкривали з десяток нових. Не полінуйся – почитай про кожного.Вибирай головою, а не серцем. Нікого не слухай, окрім себе.
Гади лізуть зі свіх щілин. Скрізь.
Від твоєї відповідальності залежить багато.
Будь людиною. Будь українцем.
Май гідність.
Я не політик, а після того, що побачила на всіх бігбордах міста, зрозуміла, що навіть не громадський активіст   бо переважно тих, хто там висить, навіть в очі не бачила і не чула про них. Тому мої поради дуже субєктивні. Але:

-Вимагайте оприлюднення програми кандидатів з чіткими термінами виконання. “Колись зроблю, а ви мене виберіть” – не проходить.

-Памятати, що біографію можна подати по-різному. Про хороше напишуть, про погане змовчать. Правда – посередині. Хоча, здається, перед виборами доля правди в ЗМІ дорівнює нулю.

-Не дивитись на обличчя. Не казати: “В нього такі щирі очі, я за нього проголосую”. Фотошоп робить чудеса. І хороший фотограф теж. Вас не має цікавити прищик на носі кандидата. Дивіться, що людина зробила і що може. Корисно звернути увагу на його друзів, коло спілкування (Гугл вам в поміч!)

-Памятайте про різні вихідні можливості. У когось є більше грошей, у когось – менше. Кількість “влитого бабла ” у вибори чудово сприяє поширенню інформації про кандидата і, на жаль, поливанню брудом всіх навколо. Дивіться, хто грає не за правилами і робіть висновки.

– Я особисто не голосуватиму за партії, після появи рекламок яких автоматично щезають усі інші. Тобто коли біля мого піїзда ввечері висить десять рекламок, а вранці – жодної з тих, що висіли вчора, але висить якась одна, – не голосуватиму. Бридко.

Найкраще голосувати за тих, кого знаєте особисто. За тих, кому, у випадку чого, зможете подзвонити в двері і спитати: “Коля (Ваня, Рома….) якого милого ти оце витворив?” А в ідеалі – дати ще й по загривку.

Коментарі вимкнені.