2500 тисяч тернопільських дітей щепили від небезпечної недуги. І це ще не всі

У Тернополі дітей вакцинують від поліомієліту. Перед щепленням потрібно пройти обов”язковий огляд педіатра та надати письмову згоду батьків.

Додаткова вакцинація відбувається тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети. Для того, щоб подолати поліомієліт, усі діти віком від 2 місяців до 6 років у двох турах мають бути вакциновані від поліомієліту оральною поліовакциною (ОПВ). У третьому турі будуть вакцинуватися діти від 2 місяців до 10 років.

Діти, які не отримали жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) та в подальшому не менше ніж через 2 тижні – щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової імунізації.

Тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, починаючи від 20 жовтня 2015 року, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

На сьогоднішній день у Тернополі уже зроблено вакцинацію 2500 дітям, віком до 6 років.
Щеплення можня зробити у кабінетах щеплень у міській дитячій поліклініці, педіатричних філіалах поліклініки у визначені графіком дні.

Коментарі вимкнені.