Пошкоджену березу, яку в управлінні ЖКГ Тернопільської міськради назвали тополею, спилювали три місяці: лихо, яке могли попередити

Минулої п’ятниці, внаслідок буревію, береза впала на машину та зачепила дах приватного будинку по вулиці Бережанській в Тернополі. Лихо можна було б попередити, якби відповідні служби Тернопільської міської ради працювали, як належить.

У березні ц.р. власник постраждалого майна Петро Палига звертався в управління ЖКГ, благоустрою та екології міської ради про те, що дерево в аварійному стані і може будь-коли впасти на житло. Сам зрізувати дерево не мав права, адже береза була за межами його власності.

Ще 3 квітня Петру Пализі відписали з управління ЖКГ, що обстеження дерева виконано… І тут “найцікавіше”: комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень переплутала породу дерева, охрестивши березу тополею(!) Хоча тополі там і близько не ростуть. Також повідомлено, що прийнято рішення про необхідність його видалення.

Неодноразово у повідомленні підкреслено, що спилювання дерев відбувається виключно відповідно до певного порядку.

Від 3 квітня минуло майже три місці, а пошкоджена береза залишалася на місці, поки таки не впала і наробила шкоди майну. На щастя, з людей ніхто не постраждав. Машина врятувала будинок від ще більшої руйнації. Обірвані дроти електромереж відновили наступного дня. На місці працювали рятувальники.

 

Коментарі вимкнені.