На фермерському господарстві Гадза розпочалося будівництво другої черги найбільшого фруктосховища у регіоні (фото)

На фермерському підприємстві «Гадз» розпочалося будівництво другої черги найбільшого фруктосховища у регіоні, яке у перспективі буде вміщувати 30 тисяч тон продукції.
Відомий підприємець Петро Гадз продовжує втілювати амбітні бізнес-новинки на Тернопільщині. Після успішного запуску сортувальної лінії та організації молочного кооперативу, які дали додатковий прибуток селянам, Петро Іванович приступив до розширення діяльності. Воно передбачає будівництво другої черги велетенських холодильників, налагодження сучасного виробництва та створення нового напрямку в діяльності кооперативу.
– На території у 4 гектари ми починаємо будувати холодильник для зберігання 30 тисяч тон фруктів. В цьому році ми плануємо запустити офісне приміщення і ввести в експлуатацію 6 тисяч тонн для зберігання фруктів. Так, протягом наступних років будемо додавати по 6 тисяч тон і вийдемо на запланований об’єм у 30 тисяч, – розповідає Петро Гадз.
Від минулого року успішно працює фасувальна лінія для яблук, яка забезпечила і додаткову вартість і відповідну якість товару. Працювали холодильники на 4 тисячі тонн. Оскільки цього об’єму тепер замало, то підприємство збільшило потужності. Окрім цього, зводять модуль переробки, який буде здано за 2 роки і де здійснюватиметься виробництво сушіння, чіпсів, а також шокове заморожування ягід і фруктів, виготовлення соків, пюре, сидру, вина та оцту. Для цього, запланували посадити 100 гектарів садів, частину вже висадили весною і продовжать восени.
– Минулого року був побудований цех переробки, де минулорічний урожай зберігався, сортувався та йшов на реалізацію. В цьому році приступили до будівництва адміністративно-побутового корпусу, де будуть знаходитися відповідні приміщення для забезпечення соціальних умов тих, хто працює в садах та на підприємстві. Тепер ми переходимо до будування першої черги холодильника на 6 тисяч тонн -, говорить начальник будівництва комплексу Аручнян Леон Ашотович .
На місці були проведені відповідні підготовчі, земельні роботи і вже найближчим часом приступлять до бетонування. Також почнуть монтувати металоконструкції адміністративної будівлі. В ході роботи будівельники використовують найсучаснішу техніку та новітні технології.
Петро Гадз також розповів про позитивний досвід створення кооперативу, який спочатку мав лише молочний напрямок, проте вже в цьому році стартував і садово-ягідний. Членів кооперативу вчать правильної технології саджання та вирощування відповідних культур, що в майбутньому принесе їм додатковий прибуток. Таким чином, підприємець дає приклад того, як підтримувати селян, давати їм роботу і дохід на місцях.
– Ми часто говоримо про великого та середнього фермера, але треба розуміти, що люди, які мають городи по 2, по 4 гектари – це теж фермери. Якщо їх об’єднати в кооператив, то у них з’являються абсолютно інші можливості. І це дає багато плюсів: по-перше, вони ніколи не виїдуть із села, бо будуть працювати на своїй землі, по-друге, будуть вирощувати продукцію і годувати не лише Україну, але і продавати на зовнішній ринок, – переконаний Петро Гадз.

Comments are closed.