24 збірні із кожного обласного центру України приїздили в Тернопіль поборотись

У м.Тернополі в спортивному комплексі “Політехнік” відбулись VI Літні юнацькі спортивні ігри з греко-римської боротьби.

На змагання приїхали 24 збірні із кожного обласного центру України. У їх складі були найсильніші та найтитулованіші юні українські борці 1994-1996 рр.н., які виборювали нагороди у десяти вагових категоріях.

Збірну команду області представляли 10 вихованців дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби та обласної дитячо-юнацької спортивної школи “Спартак”.

У ваговій категорії 76 кг. Боднарчук Юрій (ОДЮСШ “Спартак”, тренер – Петров Є.П.) виборов бронзову медаль. У ваговій категорії 63 кг. майстер спорту України Антонюк Андрій (ДЮСШ з греко-римської боротьби, тренер – Телебан А.М.) посів 9 місце. Артем Бєлокурський (ДЮСШ з греко-римської боротьби, тренер – Петров Є.П.) був 10-м.

Всього в змаганнях взяли участь 243 юних борці.

Такі змагання проводяться за олімпійським циклом раз в чотири роки. Метою змагань є те, що переможці виборюють право виступати на Чемпіонатах Європи та світу з греко-римської боротьби серед кадетів.

Властивістю боротьби серед юнацтва є те, що щороку частина борців переходить у старшу вікову категорію, а на їх місце приходять молодші. Цього ж року наближені до молодіжного віку ще мають право виступів серед кадетів, разом з ними і наймолодші, що тільки поповнили когорту юнацької боротьби. Відтак змагання у Тернополі дозволили відібрати у збірну України для виступів на Чемпіонаті Європи і світу не десять, як завжди, а двадцять борців.

 

Коментарі вимкнені.