29-річна тернополянка видурила понад півмільйона гривен

Як розповів начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Андрій Матрифайло, міліціонери затримали жінку, якій  інкримінують частину 4 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. 29-річна тернополянка, пропонуючи друзям та знайомим шалені заробітки від операцій з обміну валюти, виманювала у них тисячні суми. Відтак восьмеро потерпілих заявили цивільні позови, які разом складають понад півмільйона гривень, – повідомляє прес-служба УМВСУ в області.

Зі слів потерпілих, почалося все із солодких обіцянок. Шахрайка розповідала комусь про аптечний бізнес, когось заманювала розмовами про власну фірму, що займається будівництвом, а декому демонструвала свою платоспроможність, носячи в сумці пачки валюти. Одразу все було начебто добре. Люди отримували вкладені гроші з чималими відсотками, а ті, хто не бажав за короткі терміни повертати готівку, отримували від «бізнесменки» інформацію про чималі доходи.

Можливість заробляти спонукала багатьох людей вкладати кожного разу все більші і більші кошти й навіть залучати до вдалих капіталовкладень своїх знайомих. Серед тих, хто став жертвою шахрайки через рекомендації, був і тернополянин. Чоловік повернувся із заробітків, а теща підказала, що є можливість вигідно заробити, обмінюючи валюту. Тернополянин не надто був довірливий – спочатку вклав п’ятсот доларів, повернулося набагато більше, за сімсот отримав ще більші відсотки. Тоді віддав тисячі, і… з кінцями. Таких, як цей чоловік, було ще шестеро. Тепер люди намагаються повернути навіть до тридцяти тисяч американських доларів.

Ще одна жертва спритної шахрайки втратила будинок в обласному центрі. Жінка погодилася на «вигідні» пропозиції знайомої і майже за півціни продала власний будинок, маючи переконання, що,  отримавши прибуток, буде і при грошах, і з власністю. Ситуація склалася зовсім по-іншому.

Свідчення підозрюваної спростували усі раніше вигадані фантазії про бізнес. Насправді жінка ні аптеками, ні фірмами не володіє. На запитання про спільників шахрайка відповіла, що їй допомагали двоє чоловіків, яким вона передавала гроші. Міліціонери ще встановлюють, що це за люди і звідки вони.  У справі триває слідство.

Коментарі вимкнені.