Призовники не ідуть в військкомат

Близько півтори тисячі призовників цьогорічного весняного призову на Тернопільщині не з’явилися у військкомат. В обласному військовому комісаріаті кажуть – піти на строкову службу охочих було більше, ніж потрібно, але водночас чималий відсоток юнаків призовного віку цього разу взагалі проігнорували призов, – повідомляє ТВ-4.
Цьогорічного весняного призову на строкову службу із Тернопільщини відправили до Армії шістсот тридцять юнаків. З них біля сорока – із повною вищою освітою. Загалом бажаючих йти до війська було значно більше, кажуть у обласному військкоматі та служити пішли тільки ті, хто абсолютно здоровий – фізично і психічно.

– До речі цього року, як ніколи, не могли ми відправити в армію абсолютно здорових юнаків, які мали наколки в тих чи інших місцях, які заважали сьогодні при відборі на службу. Старші команд, які приїжджали кажуть що відбір, особливо в президентський полк, війська спецпризначення і такі речі, як наколки в видних місцях – вони не проходять. І тому, з сльозами на очах в цих юнаків, бо я бачу що велике, потужне бажання було в дитини служити, а ми не змогли їх відправити, – розповідає Тернопільський обласний військовий комісар Олег ДОВГАЛЮК.

Втім вистачало і тих, хто до військкомату під час весняного призову, який закінчився 31 квітня, взагалі не з’явився. Їх близько півтори тисячі. В той же час, указом Президента України визначено – навіть коли юнаку призовного віку, від 18 до 25 років, не прийшла повістка, він зобов’язаний самостійно прийти до військкомату за місцем проживання. Серед тих, хто проігнорував, каже Олег Довгалюк – частина вже пошкодувала.

– Сьогодні часто до мене звертаються і батьки з проханнями і люди, які наділені владою, за когось клопочуть. Ця дитина хоче поїхати за кордон, має роботу або хоче відпочити за кордоном і на жаль, коли вона не з’явилася в воєнкомат, не предоставила документи шо вона має право на відстрочку, або по навчанню, або там по іншим моментам і не пройшла, не попала в протоколи, які 31 травня закрились – на жаль ми ніякого рішення уже по цій дитині прийняти не можемо на видачу довідки, на виготовлення закордонного паспорта, – розповідає Тернопільський обласний військовий комісар Олег ДОВГАЛЮК.

Відтак такому пасивному призовнику доведеться чекати до осені, коли військкомат знову відкриє протоколи. Для обласного військового комісаріату літо – пора відпусток.

Коментарі вимкнені.