Тернопільщина страждає від кліщів: за допомогою уже звернулися 158 людей

У Тернополі збільшилася кількість випадків ураження кліщами. Зокрема, з початку сезону по медичну допомогу вже звернулися 158 людей, проте реальна кількість постраждалих лікарям не відома. 

Про це повідомив  головний санітарний лікар Тернополя Володимир Панічев.

Двоє мешканців обласного центру через напади кліщів захворіли на недугу Лайма. Це сталося, за словами медика, через несвоєчасне звернення у лікувальні заклади.

«Хворобу Лайма переносять кліщі, які раніше напилися крові зараженої тварини. Якщо не лікувати цю недугу в гострій формі, процес стає хронічним. Вражає захворювання опорно-руховий апарат, серцево-судинну та нервову системи. Тому, аби уникнути ризиків, пов’язаних з укусами кліщів, слід одразу пройти обстеження у фахівця», – зазначив Володимир Панічев.

Лікар радить під час відпочинку в лісах та парках уникати місць із сухою травою та гіллям, а також обирати для таких прогулянок одяг, який прикриває голі ділянки шкіри. Повернувшись додому, варто оглянути себе, адже укуси кліщів не болючі, тому їх можна одразу й не помітити.

У Тернополі за останній період активність кліщів зафіксували у Парку національного відродження, Гідропарку, в парку «Загребелля» (так званий Кутківецький ліс), а також у зелених зонах міста. Часто ураження відбувається після відпочинку на дачі, – пише ЗІК.

Коментарі вимкнені.