Неймовірний Бучач у полотнах митців зі всієї України (фото)

Бучач

На південь від Тернополя знаходиться  одне з найприємніших міст області. Як зауважив один з найкращих знавців української архітектури Григорій Логвин, місто Бучач –  представник чи не найоригінальніших осель в нашій країні. Місто лежить на терасі глибокого каньйону річки  Стрипи, в оточенні високих горбів, що робить Бучач унікальним.

У ці дні в місті проходить перший Всеукраїнський Художній Пленер, на який з’їхалися відомі митці зі всієї України.

Протягом двадцяти днів одинадцять художників знайомились з історичними пам’ятками та чудовими краєвидами. Усі свої враження та емоції вони відтворили у картинах. Кожен з художників намалював по дев’ять картин. По дві від кожного з них будуть представлені на виставці в Українському Домі «Перемога» з 22 жовтня по 20 листопада 2011 року.

В’ячеслав Казаневський

– Пленер організувала Торгова марка «Бучач», – розповідає керівник групи художників В’ячеслав Казаневський з Києва. – Довго думали над назвою. Спочатку планували  назвати пленер «Осіння Галіція», але, з думками про перспективу, зупинились на «Славімо Галіцію». Все організували за місяць. Трохи важко було зібрати творчих та цікавих особистостей. Критеріями відбору стала пейзажна практика та неконфліктність людини.

Киянин розповідає, що Бучач вражає не тільки компактністю – пройдеш два кроки і вже новий краєвид – а й населенням.

– Якби я у Києві так стояв, то для мене був би стрес. А тут – люди підходять, знайомляться та не заважають. Бажають успіху, – ділиться враженнями В’ячеслав Казаневський.

Володимир Кабаченко
Володимир Кабаченко

– Місто дуже цікаве, – розповідає Володимир Кабаченко з Одеси. –  Тут є те, чого не має в Одесі. А найбільше вразила доброзичливість та гостинність  людей: бучачани готові розказати що і де знаходиться, допомагають.

Для Віктора Хаджинова зі Львова Бучач  видався подібним до рідного міста.

–  Це місто дуже цікаво розташоване. І ясно, що такої Ратуші як у Вас, не має ніде.

Леонід Павленко з Києва про свої враження не зміг розповісти, оскільки під час спілкування малював картину.

– Коли я пишу, то я не тут. Адже картини –  це інша  планета. Тут потрібно створити свій світ з допомогою фарб, відтінків, плямок. Тут інші засоби. Хоча в той же час картина буде реалістичною. Потрібно ж передати свій настрій, відношення, експресію, – говорить митець.

Тернополянин Микола Пазізін  переконаний, що Бучач заслуговує на увагу художників.

– Шкода, що Тернопіль не зміг організувати такого пленеру. Для художників Бучач це творча майстерня під відкритим небом.

Сімейство Лось

Не відстають від приїжджих художників і самі бучачани.  На руїнах замку ми зустріли дітей, які малювали з не меншим захопленням, аніж митці.  Насті та Максимку Лось любов до прекрасного привив батько, який має мистецьку освіту.  Особливий потяг до малювання має Настя, яка мріє стати художником.

Місцевий житель Анатолій Рудницький розповідає, що пленер «набив йому оскому», хоча у запасах художника є більше сотні картин на тематику рідного міста.

Що саме відчули та яким саме побачили старовинний Бучач  митці, тернополяни зможуть побачити на відкритті виставки двадцять першого жовтня.

-1 thoughts on “Неймовірний Бучач у полотнах митців зі всієї України (фото)

  • 12:20 | 19.10.2011 о 12:20
    Permalink

    Як гарно. Картини чудові.Дякую. Обов’язково піду на виставку

Коментарі вимкнені.