6 шкіл на Тернопільщині можуть призупинити свою діяльність

Школи Тернопільщини активно готуються до початку нового навчального року. Окрім поточних ремонтів, майже в усіх до вересня облаштують внутрішні вбиральні. Однак після літнього відпочинку не всі учні повернуться у рідні навчальні заклади. Кілька шкіл цьогоріч можуть призупинити свою діяльність, кажуть в обласному управлінні освіти та науки, однак до відкриття готують і нові навчальні заклади, – повідомляє ТВ-4.

 

Чималим досягненням в управлінні освіти та науки Тернопільської обласної державної адміністрації вважають поповнення матеріальної бази шкіл телевізорами. Їх тепер має кожна школа області. Окрім умов навчання, вдалось покращити і умови перебування в навчальних закладах. Майже у кожному до першого вересня планують обладнати внутрішні вбиральні.

 

– На сьогоднішній день ми маємо облаштовано 162 нових вбиральні у цьому році. Це дуже багато. Ще у 137 ведуться роботи, які практично на завершенні. По середніх школах вже 92%, це дуже багато. Це в деяких районах лишилися одна-дві, – розповідає

 

Літо – пора традиційних поточних ремонтів шкільних приміщень. Аби діти навчались у хороших умовах, левову частку таких робіт беруть на себе батьки, не лише фізично, а й матеріально. Інколи фарбуванням стін та підлоги ремонт не обмежується. Нові вікна у класах часто встановлюють за батьківські чи спонсорські гроші. В той час, як одні школи ремонтують, інші – будують. Однак їх відкриття не обов’язково співпаде з початком навчального року. Водночас кілька навчальних закладів можуть 1 вересня не почати навчання.

 

– Десь 6 шкіл може призупинити свою діяльність. Але я говорю ми очікуємо. Тому що для того, щоб призупинити діяльність, ми маємо забезпечити підвіз дітей до навчальних закладів, які залишаються, роботою педагогічних працівників і обов’язково має бути згода громади. Якщо такої згоди немає, ми жодного разу не йшли проти громади, говорить Іван ЗАПОРОЖАН.

Коментарі вимкнені.