9 травня червоних прапорів у селах та містах Тернопільщини не буде

У селах та містах Тернопільського району червоних прапорів не буде. На сесії районної ради депутати не підтримали рішення Парламенту щодо вивішування 9 травня радянської символіки на державних установах і комунальних підприємствах.

Нагадаємо, що Верховна Рада України встановила однією з форм увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні офіційне підняття 9 травня копій червоного Прапора Перемоги на будинках поруч із Державним стягом. За прийняття відповідного законопроекту проголосувало 260 депутатів з чотирьохсот п’ятдесяти. Його ініціаторами виступили представники Комуністичної партії, Партії регіонів та Блоку Литвина.

Також на сесії Тернопільської районної ради представники політичної партії «Фронт Змін» та «За Україну!» ініціювали звернення по денонсації Харківських угод та припинення перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України. У свою чергу, голова райради це питання з розгляду зняв.

Юрій Юрик, заступник голови обласної організації «Фронту Змін»: «Голова районної ради Дідух Василь Степанович, який є головою районної організації партії «Наша Україна» – яка також декларує свою опозиційність, яка також підписалася під цією заявою на обласному рівні, – абсолютно проігнорував дану заяву, зіславшись на те, що вона не була передбачена в порядку денному. На нашу думку, ці дії не характеризують його як опозиціонера, а також політичну силу, яку він представляє в районі, як опозиційну. Більше того, вони характеризують співпрацю, напевно, партії «Наша Україна» і Партії регіонів на районному рівні. Ми вважаємо, що це для загальної справи це є хибна річ. І незважаючи на такі речі, як порядок денний, ми знаємо, що кожен депутат може внести свою пропозицію, і її можна поставити на голосування».

Вивісити 9 травня радянські червоні прапори, крім Тернополя, відмовилися також у Львові та Івано-Франківську, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.