Американський проповідник: Кінець світу настане 21 травня

Гарольд Кемпігн проповідник з Каліфорнії вважає, що кінець світу настане 21 травня 2011, за його словами саме в цей день відбудеться друге пришестя Христа, пише The Independent.

Згідно з прогнозами кемпінгами, кінець світу відбудеться близько 18:00, а 2% населення Землі негайно піднесуться в небеса, а інші будуть направлені прямо в пекло.

“Якщо б кемпінг виступав зі звичайної кафедри проповідника, його було б легко проігнорувати як чергового релігійного ексцентрика, який невірно пророкує апокаліпсис. Але цей літній пан всюдисущий – він присутній на американських радіохвилях і рекламних щитах – і його неправдоподібний прогноз Судного дня майже неможливо не почути” , – пише автор статті Гай Адамс.

Кожен день 89-річний Кемпінг, колишній цивільний інженер, звертається до своїх послідовників з допомогою Family Radio Network – релігійної радіомовної організації, яка фінансується за допомогою благодійних пожертвувань слухачів. Їх щедрість така велика (активи становлять 120 млн. доларів), що мережа нині володіє 66 радіостанціями тільки в США. Понад 2 тисяч рекламних плакатів по всій території США прикрашені його гаслами, серед яких: Бий на сполох, попереджай людей!

Кемпінг, який робить програми 48 мовами, може похвалитися послідовниками по всьому світу, радіостанції у нього є і в ПАР, і в Росії, і в Туреччині. Він стверджує, що за 70 років вивчення Біблії він розробив систему, яка використовує математику для інтерпретації зашифрованих у ній пророкувань. За його словами, кінець світу станеться 21 травня, тому що це буде 722500 днів з 1 квітня 33 року н.е., коли, як він вважає, був розіп’ятий Христос. Цифра 722500 важлива, тому що досягається шляхом двократного множення трьох священних чисел (5,10 і 17) одне на одного.

На його думку, нещодавні події, такі як землетруси в Японії, Новій Зеландії і на Гаїті, є провісниками майбутнього Судного дня.

Критики зазначають, що Кемпінг вже не вперше пророкує друге пришестя. 6 вересня 1994 сотні його слухачів зібралися в залі в Аламеді (Каліфорнія), марно очікуючи пришестя Христа.

“На той момент я ще не встиг ретельно вивчити значну частину Біблії, – сказав Кемпінг минулого тижня. – Але зараз у нас була можливість провести величезний обсяг додаткової роботи, і Бог дав нам незаперечні докази того, що це дійсно станеться”.

Нагадаємо, раніше вчені з Національного університету Мексики стверджують, що представники цивілізації майя ніколи не передбачали кінця світу в 2012 року.
За матеріалами The Independent, переклад: InoPressa

Коментарі вимкнені.