Американці спрогнозували, яким буде світ у 2050 році

У 2050 році найбільш густонаселеною країною земної кулі стане Індія, десь у 2025 році обігнавши Китай. США залишаться на третьому місці – з населенням в 423 млн. осіб (у 2010 році – 308 млн).

Падіння рівня народжуваності в двох з числа економічно і політично впливових країн, Японії та Росії, спровокує те, що вони втратять свої нинішні позиції, впавши з 9-го і 10-го місця на 16-е і 17-е місця відповідно, – повідомляє ТСН.

Такі результати оцінки чисельності населення і прогнозів для 228 країн, складених Бюро перепису населення США, повідомляє журнал Time.

Видання виділяє такі прогнози: до 2050 року стрімке зростання населення Китаю сповільниться, а темпи зростання населення в Західній Європі будуть підвищуватися, особливо в Іспанії та Італії, як за рахунок народжуваності, так і за рахунок імміграції.

Найпомітніше зросте населення двох африканських країн: населення Нігерії збільшиться з 165 до 402 млн., а Ефіопії – з 91 до 278 млн.

Ймовірно, найбільш несприятливі зміни випали на долю Росії. Холодна величезна країна переживає неухильне падіння чисельності населення з 1992 року і, як очікує Бюро перепису населення США, до 2050 року населення країни скоротиться ще більше, з 139 до 109 млн. Це – скорочення на 21%, тобто навіть більше, ніж втрати країни, понесені під час Другої світової війни, йдеться у статті.

Як і багато країн, Росія переживає скорочення рівня народжуваності, але також страждає від відносно низького рівня тривалості життя.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), середня тривалість життя російських чоловіків становить всього 62 роки, і цей факт часто пов’язують з високим рівнем алкоголізму і поганим харчуванням у країні.

Для порівняння: Японія також стикається з проблемою скорочення населення, однак, згідно ВООЗ, тривалість життя японських чоловіків становить 80 років, а жінок – 86 років, пише автор публікації Клер Саддет.

“Так що ж це означає? США поки що не зіткнулися зі скороченням населення таких масштабів, з якими зіткнулася Європа в 1990-2000 роках, хоча імміграція та різні рівні народжуваності у різних етнічних груп говорять про те, що етнічний склад країни змінюється”, – йдеться у статті.

Як зазначає видання, щось подібне буде відбуватися і в інших частинах світу: бум в Африці та Індії, скорочення населення в Росії і стабілізація чисельності населення Китаю, де до 2050 року будуть проживати всі ті ж 1,3 млрд. людей, що і сьогодні.

Все це змінить склад населення, яке в 2050 році буде проживати на Землі.

Коментарі вимкнені.