Березень видався врожайним… на зброю

Тернопільські міліціонери підбили підсумки місячника добровільної здачі зброї. Як і минулого року, до правоохоронців зверталися ті, хто вирішив не ризикувати, ховаючи вдома речі, які створювали небезпеку для оточуючих, або хотів зареєструвати зброю на загальноприйнятих підставах.
Як розповів старший інспектор дозвільної системи УМВС в області Ігор Олеськів, всього у березні тернополяни добровільно здали у підрозділи міліції 158 одиниць зброї. Дві третини із арсеналу – нарізні та гладкоствольні мисливські рушниці. Чимало зі зданого громадяни тримали незаконно, їх у будь-який час могли притягнути до відповідальності. Жителі області позбулися двох десятків холодної, шести одиниць саморобної та більше тридцятьох інших видів зброї.
У підрозділи міліції люди несли не тільки стволи, а й боєприпаси. Організований місячник дав можливість зібрати більш як дев’ять сотень набоїв. Сорок газових пістолетів, револьверів та три пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, тернополяни віддали у підрозділи дозвільної системи. Завдяки місячнику 37-х жителів області не притягуватимуть до кримінальної відповідальності.
Майже півсотні добровільно відданих стволів та спецзасобів міліціонери зареєстрували в особисте користування громадян, 38 ще очікують реєстрації. Більше сотні одиниць зданої зброї та спецзасобів не відповідали технічним вимогам, міліціонери знищать їх.
Як показав проведений місячник, тернополяни продовжують тримати вдома знахідки часів війни. Як правило, їх відкопували під час проведення земляних робіт, знаходи, ремонтуючи старі будівлі. Є стволи, які жителі області незаконно придбали сорок чи п’ятдесят років тому за кордоном, переважно у Росії. Для прикладу, житель обласного центру приніс придбану у сусідній країні дрібнокаліберну гвинтівку марки ТОЗ-8М. А у Збаражі місцевий житель віддав правоохоронцям арбалет, виготовлений у США.

Коментарі вимкнені.