Безстрашні рибалки вже окупували Тернопільський став

“Перлина” Тернополя, величний став, помалу вкривається кригою – вдарили чи не перші морози всередині січня. Минулоріч, приміром, в таку пору товща льоду була огого яка! А от сьогодні…Сьогодні ні меткі ковзанярі не вправляються на ставковій ковзанці, ні лижники не випробовують себе у подоланні маршруту “Дружба- Новий Світ”. Лише рибалки, як завше, випробовують долю, кучкуються на ламкій кризі поблизу берега.

Підходжу до одного із них:

-Доброго дня!

-Доброго..

-Не страшно Вам на кризі стояти?

-Нє, вона 4-5 см.

І Ви не боїтесь, що можете провалитись?

– Та то ж близько біля берега, тут отак води(показує рукою-по груди)

-А звідки Ви знаєте, що товща 4-5см?Самотужки вимірювали?

-Так,запхали метр в лунку, виміряли.

Ну,що ж, хай щастить!..

Відходжу трохи далі, на суші, біля маленького озерцяти, стоїть пан Іван, теж рибалить. Запитую у нього, чому не йде на кригу. “А я, що, тю-тю, туди йти?”-відповідає. “Краще на березі, на твердому, що вони там зловлять? Рибку з палець?”

Відійшовши ще трохи, бачу “містичну” картину: “4-5 см льоду при березі”, про котрі розповідав перший рибалка, за декілька метрів від нього, мабуть, невидимі. Кам’яний бордюр облизують зеленкуваті хвильки, далі трішки льоду, тоненького, що аж просвічується. “Мабуть, треба помолитись за тих горе-рибалок”,-думаю. При чому, цьогоріч рятувальних машин, котрі повинні патрулювати біля ставу я не бачила, в принципі, як і надійного льоду. Тернополяни, будьте обережні і поки не виходьте на кригу!



Ірина Вихрущ, LTDaily

Коментарі вимкнені.